SEC boekt voortgang in rechtszaak tegen ripple

391 totale weergaven

Het beroep van de SEC tegen Ripple is officieel van start gegaan.
Ontdek de details van het beroep, de reactie van Ripple en de mogelijke gevolgen voor de cryptomarkt.

De details van het SEC-beroep tegen Ripple

De U.S. Securities and Exchange Commission (SEC) heeft een nieuwe fase in de rechtszaak tegen Ripple bereikt door officieel beroep aan te tekenen bij het Hof van Beroep voor het Tweede Circuit.
Deze stap komt nadat de zaak werd geregistreerd in het PACER-systeem van het hof, waar federale zaken worden bijgehouden.
De zaak is officieel gedocumenteerd onder nummer 24-2648 en draagt de titel “United States Securities and Exchange Commission v. Ripple Labs, Inc.”

Hoewel de SEC vorig jaar de rechtszaak tegen Ripple-CEO Brad Garlinghouse en medeoprichter Chris Larsen liet vallen, zijn zij nog steeds genoemd in het huidige beroep als “Defendant-Appellee.”
Ook is er een groep tussenkomende partijen, waaronder Jordan Deaton en Tyler LaMonte, die worden vertegenwoordigd door de Massachusetts senatorkandidaat John Deaton.
De zaak begon op 22 december 2020, en de laatste uitspraak was op 7 augustus 2024.

Deze formele registratie in het systeem van het Hof van Beroep betekent dat de beroepsprocedure nu officieel is gestart.
Hierdoor kan het hof de uitspraak van rechter Analisa Torres herzien om te bepalen of er fouten zijn gemaakt in haar oordeel.

Ripple’s vertrouwen in een succesvolle uitkomst

Ondanks de ontwikkelingen blijft Ripple vol vertrouwen over de uitkomst van de beroepsprocedure.
CEO Brad Garlinghouse benadrukt dat het bedrijf klaar is om te strijden voor een overwinning die niet alleen ten goede komt aan Ripple, maar ook aan de bredere XRP-gemeenschap en de cryptomarkt als geheel.
Chief Legal Officer Stuart Alderoty heeft laten weten dat het bedrijf vastbesloten is om aan te tonen dat de rechtszaak van de SEC “ongefundeerd en irrationeel” is.

In eerdere uitspraken van het Hof van Beroep heeft de rechtbank argumenten van de SEC verworpen, zoals in de SEC v. Govil-zaak.
De uitspraken in deze zaak — “We zijn niet overtuigd door de argumenten van de SEC” en “De tegenargumenten van de SEC zijn onhoudbaar” — zijn voor Ripple een teken van hoop dat het hof ook in hun zaak een soortgelijke benadering zal hanteren.

De kansen van de SEC in het hoger beroep

Vorig jaar gingen er geruchten dat de SEC mogelijk zou afzien van haar recht om beroep aan te tekenen, omdat haar kansen op succes klein werden geacht. Toen het beroep uiteindelijk werd ingediend, reageerde de markt direct: de prijs van XRP daalde met meer dan 12%, wat wijst op de verrassing onder handelaren.

Volgens advocaat Fred Rispoli zal de kans op succes voor de SEC grotendeels afhangen van de rechters die de zaak behandelen.
Een belangrijk detail dat de uitkomst zal beïnvloeden, is welk aspect van de uitspraak de SEC precies wil aanvechten — een cruciaal punt dat nog niet is gespecificeerd.
Deze informatie zal ongetwijfeld de uitkomst van het beroep vormen en heeft daarmee ook invloed op de toekomst van XRP.

Nu de beroepsprocedure officieel is gestart, blijft de uitkomst van deze rechtszaak van groot belang voor de hele cryptosector.
Hoewel Ripple overtuigd is van een gunstige uitspraak, zal het beroep van de SEC de komende maanden waarschijnlijk leiden tot onzekerheid en speculatie, wat van invloed kan zijn op de prijs van XRP en mogelijk zelfs de bredere markt.

 

BitcoinMagazine lanceert Discord channel!

Wil je meepraten over dit onderwerp?
Join dan ons nieuwe Discord channel en praat met onze experts, leer van andere lezers en blijf op de hoogte van acties en insight informatie! Nu naar Discord

Lees meer over:
RippleSECXRP

Door: Sebastiaan Krijnen

Sebastiaan Krijnen is een meertalige vertaler, content creator en schrijver bij Bitcoinmagazine.nl met meer dan 10 jaar ervaring in schrijven, redigeren, vertalen en proeflezen. Sinds 2019 is hij actief in de cryptowereld en heeft hij samengewerkt met projecten zoals Chainlink, CryptoCoiners en Auto...