SEC denkt dat Do Kwon nog $100 miljoen bij Zwitserse bank heeft staan

In de nasleep van de rechtszaak tegen tien medewerkers van Terraform Labs, lijkt het erop dat openbare aanklagers uit Seoul ervan overtuigd zijn dat medeoprichter Do Kwon zijn nog steeds in het bezit is van een aanzienlijke som geld. Hij zou nog 130 miljard won ($100 miljoen) op een Zwitserse bankrekening hebben staan.

10.000 BTC

De theorie is zelfs zo serieus dat het in de aanklacht van de Securities and Exchange Commission (SEC) staat.

Park Beom-soo, een lokale journalist, schrijft dat Do Kwon en zijn medewerkers naar aanleiding van de aanklacht tegen Terraform Labs maar liefst 10.000 bitcoin hebben gestuurd naar een fintech-bank.

Het zou gaan om Sygnum Bank, met hoofdkantoor in Zürich in Zwitserland.

Het zuidelijke district van Seoul heeft de geldstromen van Terraforms in kaart gebracht. In een persconferentie werd meer informatie over de aanklacht gedeeld. Zo kwam ook deze 10.000 BTC aan het licht.

De woordvoerder verklaart:

“We volgen actief de bitcoin die eigendom is van LFG (Luna Foundation Guard), maar een deel ervan is omgezet in contanten en gestort op de Signum-rekening. Zoals uiteengezet in de SEC-aanklacht, is het overgedragen bedrag ongeveer 100 miljoen dollar (ongeveer 130 miljard won).”

Het onderzoek is in volle gang.

SEC denkt dat Do Kwon nog $100 miljoen bij Zwitserse bank heeft staan

De Luna Foundation Guard (LFG) werd opgericht om een UST-stablecoin uit te geven. Ze kochten meer dan 80.000 bitcoin uit de markt als onderpand voor een algoritmische stablecoin. Dit bitcoinbezit werd weer verkocht toen de Luna-token en UST-stablecoin instortten. Althans, dat was de claim.

Onderzoeker Ergo BTC ontdekte eerder al dat de blockchain "een ander verhaal vertelt". In een Twitter-thread uit oktober 2022 stelde hij dat LFG meer bitcoin had dan de 313 BTC die de organisatie met de buitenwereld communiceerde.

Ook werden er transacties gelinkt aan Binance en KuCoin, met hergebruikte adressen vanuit de periode dat LFG nog gewoon actief was. Het zou mogelijk gaan om bijna 7.000 BTC.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsZuid-Korea