Do Kwon converteerde kort voor zijn arrestatie al zijn assets naar bitcoin

De Zuid-Koreaanse autoriteiten zijn er niet lang geleden in geslaagd om Do Kwon, de oprichter van Terraform Labs, het bedrijf achter het geïmplodeerde Terra, te arresteren. Via lokale media leren we nu dat Do Kwon weinig tot geen assets meer heeft in zijn thuisland, omdat hij er kort voor zijn arrestatie in slaagde om vrijwel alles naar bitcoin om te zetten.

De assets van Do Kwon

Do Kwon en zijn zakenpartners slaagden er volgens de verslaggeving in om een totaal van 414,5 miljard Koreaanse won bij elkaar te sprokkelen met hun scam. Dat bedrag komt neer op ongeveer 314,2 miljoen Amerikaanse dollars. Do Kwon zelf zou daarvan 91,4 miljard won bezitten, wat converteert naar een bedrag van om en nabij de 69 miljoen dollar.

Eerder bevroren de Zuid-Koreaanse autoriteiten al de assets van zijn mede-oprichter Shin Hyun-Seong en anderen. De assets van Do Kwon bleven echter buiten de lange arm van de Zuid-Koreaanse overheid.

De voormalige CEO van Terraform Labs slaagde er namelijk op de een of andere manier in om al zijn assets in bitcoin om te zetten. Om die reden bevinden de assets van Do Kwon zich niet meer op Zuid-Koreaanse grond en is het lastig tot onmogelijk voor de autoriteiten om die nog te bevriezen.

Weinig mogelijkheden

Aan de andere kan heeft Do Kwon waarschijnlijk weinig tot geen mogelijkheden met zijn assets. In de eerste plaats omdat hij nu gearresteerd is en de kans klein is dat hij op korte termijn op vrije voeten komt. Verder is het praktisch onmogelijk voor hem om nog iets met die bitcoin te doen, omdat ieder beursplatform en wisselkantoor op aarde weet wie Do Kwon is en het niet moeilijk kan zijn om zijn bitcoin te identificeren.

Binance is bijvoorbeeld al gevraagd om de activiteiten van Do Kwon op het platform te blokkeren. Als hij daar nog assets heeft, dan is de kans klein dat hij daar ooit nog iets mee kan doen. Op die manier zou de Zuid-Koreaanse overheid deze bitcoin alsnog in beslag kunnen nemen, mocht Binance daaraan meewerken.

Op dit moment zit Do Kwon nog vast in Montenegro, waar hij wacht op de eerste onderzoeken met betrekking tot de valse identiteitspapieren die hij gebruikte om de grens over te steken.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....