Gaat de SEC op het laatste moment toch nog in beroep tegen Ripple?

417 totale weergaven
Gaat de SEC op het laatste moment toch nog in beroep tegen Ripple?

De SEC overweegt nog steeds of ze in beroep gaat tegen de uitspraak van rechter Torres in de zaak tegen Ripple. Verschillende juridische experts, zoals voormalig SEC-advocaten Marc Fagel en James Farrell, denken dat de kans groot is dat de SEC in beroep gaat. Zij zeggen dat het voor de SEC een nederlaag zou zijn als ze dit niet doen. De SEC heeft nog maar een paar weken om de beslissing te nemen. Hoe gaat de XRP koers hier op reageren?

Gaat de SEC alsnog in beroep tegen Ripple?

Advocaat Fred Rispoli verwacht dat de beslissing vlak voor de deadline bekendgemaakt zal worden.

Ripple zelf lijkt niet onder de indruk van de onzekerheid. CEO Brad Garlinghouse en juridisch directeur Stuart Alderoty hebben laten weten dat zij geen plannen hebben om zelf in beroep te gaan. Bovendien heeft Ripple een zogenoemde “stay order” gekregen, waardoor ze tijdelijk geen boete van $125 miljoen hoeven te betalen totdat er meer duidelijkheid is over het beroep.

In een andere rechtszaak tegen Binance heeft de SEC al laten doorschemeren dat ze mogelijk geen beroep aantekenen tegen het oordeel van rechter Torres over de programmatic sales van XRP. De rechter gaf in die zaak aan dat kopers van XRP op deze manier net zo behandeld moeten worden als kopers op de secundaire mark.

XRP koers stijgt ondanks juridische onzekerheid

Ondanks de onduidelijkheid in de rechtszaak, blijft de koers van XRP stijgen. In de afgelopen twee dagen is de koers met 4% omhoog gegaan en ligt nu rond de $0.5950. Toch is het handelsvolume met 25% gedaald, wat erop wijst dat handelaren terughoudend zijn en afwachten wat er verder gebeurt in de rechtszaak.

Volgens analisten zou de XRP koers verder kunnen stijgen. Sommige analisten verwachten dat de munt de weerstand van $0.65 kan doorbreken, vooral met het Ripple Swell 2024 evenement in aantocht en de mogelijke beroepszaak die voor hernieuwde interesse in XRP zou kunnen zorgen.

Lees meer over:
Ripple rechtszaakxrp koers

    Door: Dirk van Haaster

    Met meer dan vier jaar werkervaring binnen crypto, heeft Dirk aanzienlijke expertise opgedaan in het schrijven van content over van alles dat met Web3 te maken heeft. Dirk behaalde zijn master in Strategic Management aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, waar hij afstudeerde met de cum laude ond...