SEC klaagt bitcoin mining bedrijf Geosyn aan wegens fraude van $5,6 miljoen

De Amerikaanse beurswaakhond klaagt bitcoin mining bedrijf Geosyn aan. De Securities and Exchange Commission (SEC) stelt dat het bedrijf zich bezighield met de uitgifte van niet-geregistreerde effecten. Via deze “misleidende praktijken” bracht het bedrijf meer dan $5,6 miljoen in het laatje.

De SEC heeft nu een rechtszaak aangespannen tegen oprichters Caleb Joseph Ward en Jeremy George McNutt, maar ook tegen het bedrijf Geosyn Mining zelf. Het bedrijf is in Texas geregistreerd, maar deed dat dus niet met haar frauduleuze effectenaanbod.

Volgens de rechtszaak hebben de beklaagden tussen november 2021 en december 2022 meer dan $5,6 miljoen opgehaald bij ongeveer 64 investeerders “door de verkoop van investeringscontracten.”

“[…] terwijl ze investeerders benaderden, beweerden gedaagden ten onrechte dat Geosyn gunstige contracten had met elektriciteitsleveranciers waardoor Geosyn de cryptominers winstgevend kon exploiteren […].”

Bovendien beweert de SEC dat de beklaagden er naar verluidt niet in zijn geslaagd om cruciale informatie met nieuwe investeerders te delen. Een van de hekele punten was dat het team nog nooit eerder iets met bitcoin miners had gedaan: ze haddden er nooit in geïnvesteerd, of ze aangesloten.

Daarnaast stelt de financiële toezichthouder dat Geosyn “niet heeft bekendgemaakt” dat ze niet de diensten leverden die in de filing stonden, zoals het aanbieden van gepersonaliseerde strategieën voor miners crypto of rapportages van de 24-uurs monitoring.

De rechtszaak beweert dat Ward en McNutt ongeveer $1,2 miljoen hebben verduisterd door het geld in eigen zak te steken. Er was ongeveer $354.500 uitgekeerd aan de investeerders.

De SEC heeft Geosyn en haar oprichters beschuldigd van het overtreden van federale effectenwetten met betrekking tot fraudebestrijding en registratieplichten.