SEC laat onderzoek naar Ethereum en Consensys vallen

4201 totale weergaven

De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) heeft haar onderzoek naar Ethereum en Consensys formeel beëindigd en besloten om geen aanklachten in te dienen met betrekking tot de mogelijke status van Ethereum als effect.

Consensys viert belangrijke overwinning voor Ethereum

De Ethereum ontwikkelingsstudio Consensys kondigde aan dat de SEC haar onderzoek naar Ethereum 2.0 heeft afgesloten. Deze beslissing betekent dat de SEC geen aanklachten zal indienen waarin beweerd wordt dat de verkoop van ETH effectentransacties zijn.

Deze stap wordt gezien als een grote opluchting voor Ethereum-ontwikkelaars en deelnemers aan de industrie die in de schaduw stonden van regelgevend onderzoek.

Details van het onderzoek

Het onderzoek naar Ethereum en entiteiten die het protocol ondersteunen, begon in maart te circuleren toen berichten verschenen dat de SEC drie niet met name genoemde bedrijven onderzocht voor mogelijke overtredingen van de effectenwetgeving.

Consensys, opgericht door Ethereum mede-oprichter Joe Lubin, ontving in april een Wells notice van de SEC, waarin werd aangegeven dat de instantie van plan was een aanklacht in te dienen. Consensys reageerde hierop door een rechtszaak aan te spannen tegen de SEC, waarin het beweerde dat de regelgeving te ver ging en duidelijkheid wilde over de status van Ethereum.

Impact op Ethereum en de cryptomarkt

De beslissing van de SEC om het onderzoek te staken volgt op de goedkeuring van een reeks spot ether ETF’s vorige maand, wat velen zagen als een teken dat de SEC haar agressieve houding zou kunnen laten varen. De formele aankondiging van de SEC neemt een grote existentiële bedreiging voor Ethereum weg, althans voor nu, en zal naar verwachting een positieve invloed hebben op de bredere cryptocurrency markt.

Reactie van de gemeenschap

Het nieuws werd gevierd door de Ethereum-gemeenschap en deelnemers uit de industrie. Laura Brookover, advocaat bij Consensys, benadrukte de snelle veranderingen sinds hun rechtszaak tegen de SEC, met als hoogtepunt de afsluiting van het onderzoek zonder aanklacht.

De brief van de SEC bevatte echter de standaardformulering dat de mededeling niet mocht worden opgevat als een vrijspraak.

Lopende juridische en regelgevende uitdagingen

Ondanks de afsluiting van het Ethereum onderzoek, blijft Consensys bij de SEC aandringen op duidelijkheid in de regelgeving. Het bedrijf wil een verklaring dat MetaMask Swaps en Staking de effectenwetgeving niet schenden, en benadrukt de noodzaak van duidelijke regelgeving om de crypto-industrie te laten bloeien.

Consensys blijft kritisch over de algemene aanpak van de SEC voor de regulering van crypto en roept op tot meer transparante en eerlijke praktijken.

    Door: Raul Gavira

    Ik ben Raul Gavira, een schrijver en redacteur met meer dan 5 jaar ervaring in de crypto-industrie. Als liefhebber van blockchain vind ik het leuk om verschillende onderwerpen te behandelen, waaronder dApps, airdrops, altcoins, nieuwe projecten, trends en nieuws....