SEC stelt besluit over bitcoin ETF van Ark nog even uit, uitsluitsel niet binnen vijf weken

De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) heeft een besluit over het goed- of afkeuren van de spot bitcoin ETF nog even uitgesteld. Het gaat om het verzoek van ARK Investment Management.

ARK moet langer wachten

In een bericht van 11 augustus schrijft de SEC dat er nu een periode is van 21 dagen waarin het publiek commentaar kan geven op de ARK 21Shares Bitcoin ETF.

ARK diende in mei een aanvraag in om de ETF te mogen aanbieden. Op dat moment startte ook de procedure die maximaal 240 dagen duurt. Voor het einde van deze deadline – januari 2024 – moet er een definitief besluit komen: wél of géén ETF.

Met een ETF kunnen investeerders blootstelling vinden aan bitcoin zonder zich zorgen te hoeven maken om private keys en regulering.

De SEC heeft onderweg naar het definitieve besluit een aantal hobbels te nemen. Het is zeer gebruikelijk gebleken dat de beurswaakhond haar besluit uitstelt en om extra tijd vraagt. Zo ook deze keer. De exacte bewoordingen vind je hieronder.

SEC stelt besluit over bitcoin ETF van Ark nog even uit, uitsluitsel niet binnen vijf weken

In het kort: Op 15 juni kreeg de commissie een langere periode toegewezen waarbinnen een voorgestelde wijziging moet goedkeuren, afkeuren of waarin het een procedure moest starten om deze wijziging af te keuren. Na enkele andere stappen vraagt de SEC nu om commentaar van buitenstaanders over een specifiek deel van het verzoek van ARK.

De periode om input te geven is drie weken, waarna de SEC zichzelf nog vijf weken geeft om al deze informatie te verwerken. Er staat ook een fijn detail in de berichtgeving over de manier waarop Cboe BZX naar de aanvraag kijkt:

“In sum, the Exchange believes that this proposal is consistent with the requirements of Section 6(b)(5) of the Act, that this filing sufficiently demonstrates that the CME Bitcoin Futures market represents a regulated market of significant size, and that on the whole the manipulation concerns previously articulated by the Commission are sufficiently mitigated to the point that they are outweighed by investor protection issues that would be resolved by approving this proposal.”

De vermogensbeheerder is een van de vele bedrijven in de VS die een aanvraag heeft open staan voor een spot bitcoin ETF. Het heeft concurrentie van BlackRock, Fidelity, Invesco, BitWise, VanEck en veel anderen.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsSEC