Analisten van Bloomberg schatten kans op goedkeuring bitcoin ETF nu op 65%

De kans op goedkeuring van een spot bitcoin exchange-traded fund (ETF) in de Verenigde Staten is gestegen tot 65%, aldus twee experts. Een aantal maanden geleden was dit slechts 1%.

ETF goedkeuring

ETF-analisten Eric Balchunas en James Seyffart van Bloomberg volgen de markt op de voet en maken op basis van hun kennis en kunde deze schattingen. Een paar weken geleden schatten de twee de slagingskans van een van de vele aanvragen op 50%.

Dankzij de reeks filings en met name de indiening van BlackRock denken de twee experts dat het veel reëler is dat er ten minste één van hen goedkeuring zullen genieten. Zogezegd zetten ze de odds nu op 65%.

Op 16 juni deed BlockRock voor het eerst een aanvraag voor een spotmarkt bitcoin ETF. WisdomTree, Invesco en Valkyrie volgden niet veel later, waarna ook Fidelity zich op het strijdtoneel meldde. Ook Ark en VanEck zitten nog te wachten op uitsluitsel.

Seyffart merkt wel op dat veel zal afhangen van de timing van de rechtszaak van Grayscale tegen de SEC, en daarnaast hun verzoek om alle aanvragen in één keer goed te keuren.

Hij is van mening dat de BlackRock en de Surveillance Sharing Agreement (SSA) van Coinbase met een aantal indieningen de analyses rondom de ETF-aanvragen "drastisch hebben veranderd". Ook de zaak rondom Ripple draagt volgens hem bij aan een positiever sentiment.

Daarnaast merken ze op dat Gary Gensler zijn rol bij de beurswaakhond bagatelliseert en ook de politieke factoren ten opzichte van de Democraten (en Gensler's rol bij de SEC, als naar voren geschoven voorzitter door de Biden-regering) een rol zijn gaan spelen.

Seyffart kijkt met name naar het vierde kwartaal van dit jaar.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuws

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...