SEC vs Ripple rechtszaak einde in juli – wat betekent dit voor toekomst crypto en gaat XRP stijgen?

21866 totale weergaven
XRP

Zijn we over een aantal dagen echt voorgoed verlost van de beruchte Ripple rechtszaak? Het lijkt erop, nu rechter Torres op het punt staat om de definitieve straf voor Ripple Labs uit te spreken. De cryptowereld houdt haar adem in, maar is tegelijkertijd gematigd positief. Gaat Ripple stijgen zodra de juridische perikelen achter de rug zijn?

 

Icon

Samenvatting

  • SEC vs XRP zaak eindigt in juli 2024
  • Huidige eis, 102 miljoen euro boete
  • Mogelijk interessant om nu te investeren in XRP

 

Ripple vs SEC: hoe zat het ook alweer?

Op 22 december 2020 ging er een schok door de cryptowereld: de Amerikaanse beurswaakhond SEC maakte bekend dat het tokenuitgever Ripple Labs voor de rechter wilde dagen, omdat de XRP-token volgens de overheidsinstantie geen cryptovaluta is maar een ongeregistreerd beurseffect. Dergelijke effecten verhandelen is strafbaar.

Hoewel de token tijdens de legendarische crypto bull run van 2021 nog wel flink in waarde steeg, is het wel duidelijk dat de XRP koers een flinke knauw kreeg door de lopende rechtszaak. Toen op 13 juli 2023 rechter Analisa Torres uitsprak dat de verkoop van XRP niet verboden is, steeg de koers van de token weer, met meer dan 100%.

ripple koers 3-7 vijf jaar
De Ripple koers in de afgelopen vijf jaar. Opvallend zijn de scherpe daling in december ’20 en de stijging in juli ’23. Bron: Tradingview

Desondanks moesten de SEC en Ripple Labs nog een schikking treffen rondom de verkoop van XRP aan institutionele investeerders. De manier hoe deze verkoop plaatsvond, was volgens rechter Torres namelijk wel ongeoorloofd. Beide partijen gooiden tijdens de onderhandelingen volop met modder naar elkaar.

In eerste instantie ging de SEC voor een monsterbedrag van maar liefst $ 2 miljard. Ripple Labs heeft vanaf het begin van de onderhandelingen ingezet op een schikking van niet meer dan $ 10 miljoen. Ook nadat de SEC haar eis had verlaagd tot $ 102 miljoen, weigerde Ripple Labs bij het kruisje te tekenen.

Het is aan rechter Torres om een uiteindelijke boete voor Ripple Labs te bepalen. Verwacht wordt dat ze een van deze dagen met haar uitspraak zal komen. Ripple Labs en de SEC wachten in spanning af: deze uitspraak kan mede bepalen welke toekomst crypto op de lange termijn tegemoet gaat.

Vooruitlopen op een positieve uitspraak

Recent besliste een andere rechter, Amy Jackson dat de vergelijkbare verkoop van BNB-tokens door Binance niet tegen de Amerikaanse regelgeving ingaat. Deze uitspraak kwam als een klap in het gezicht van de SEC, die de grote cryptobeurs hiervoor wilde laten berechten. Ook Ripple Labs heeft met interesse deze rechtszaak gevolgd, en meent dat deze uitspraak ook jurisprudentie geeft met het oog op de eigen Ripple rechtszaak.

Mocht rechter Torres meegaan met de argumentatie van Ripple Labs, dan zou het strafbedrag dat de tokenuitgever moet betalen weleens zeer positief uit kunnen vallen. Dit heeft uiteraard ook gevolgen voor de Ripple koers verwachting. Eind juli weten we waarschijnlijk een stuk meer.

Nu de verwachtingen van juridische experts en crypto analisten relatief positief gestemd zijn, is de vraag ‘gaat Ripple stijgen?’ gerechtvaardigd. De token heeft nog steeds duidelijk erg veel last van de Ripple rechtszaak, en slimme investeerders kunnen de uitspraak voor zijn door nu alvast in de token te investeren.

Andere slimme investeringen met het oog op Ripple vs SEC

Rechter Torres heeft een belangrijke stem in het vraagstuk welke toekomst crypto gaat varen. Mocht ze genadig zijn voor Ripple Labs en met een laag strafbedrag de SEC een volgende optater geven, dan zou dit ervoor kunnen zorgen dat naast XRP ook de nodige andere tokens flink in waarde gaan stijgen.

De grootste groei mag zoals altijd verwacht worden bij de zeer volatiele meme coin markt – met name presale tokens met een relatief lage market cap staan erom bekend enorme groeifactoren neer te kunnen zetten. Shiba Shootout en Base Dawgz zijn twee voorbeelden van tokens die klaarstaan om vroege investeerders enorm te belonen, zeker wanneer rechter Torres de cryptomarkt een duwtje in de rug geeft.

Wat maakt deze twee tokens zo bijzonder?

Shiba Shootout – meme coin met winstmogelijkheden

Shiba Shootout ($SHIBASHOOT) is een nieuwe meme coin rondom het Shiba Inu thema dat hierbij met de nodige referenties aan het Wilde Westen haar eigen twist weet te geven.

De populariteit van Dogecoin, met een marketcap van $ 17 miljard, en Shiba Inu (bijna $ 10 miljard) tonen aan dat het doge-thema nog steeds springlevend is. In de afgelopen maanden hebben Bonk en DogWifHat bovendien bewezen dat er genoeg ruimte is binnen dit meme coin genre voor nieuwe spelers.

Shiba Shootout wil deze ‘new kid in town’ zijn. Het belangrijkste aan deze meme coin is dat er voor investeerders veel winstmogelijkheden liggen: zo kent $SHIBASHOOT met het zogenaamde ‘Cactus Staking’ een stakingmodel met een bijzonder hoge APY. Daarnaast kun je met ‘Savings Saddlebags’ delen van je fortuin staken.

https://www.youtube.com/watch?v=SyDHhKTAZdA

Een extra verdienmodel is er bij de Lucky Lasso Lotteries, waar je als investeerder mooie bedragen kunt winnen. Daarnaast kun je met het delen van memes (Campfire Stories) extra tokens verdienen.

Meer dan een meme coin is Shiba Shootout een echte community – een community die van plan is om zich samen door het Wilde Westen van de meme crypto wereld te slaan.

Voel je je ook een pionier? Twijfel dan niet langer, pak je lasso maar en vang deze token voordat de presale afgelopen is. Eenmaal op de exchanges kan $SHIBASHOOT nog flink gaan stijgen.

 

Base Dawgz – jump van chain naar chain

In de afgelopen weken is Ethereum L2 Base flink in waarde en gebruik gestegen. Base Dawgz is een nieuwe meme coin die op innovatieve verschillende blockchains met Base wil verbinden.

Base Dawgz ($DAWGZ) is beschikbaar op onder meer de chains van Base, Ethereum, Avalanche, Binance en Solana. Dankzij de beschikbaarheid op een groot aantal chains kun je altijd traden tegen de beste voorwaarden.

In korte tijd kon er al meer dan $ 2,3 miljoen opgehaald worden voor dit frisse, vrolijke meme coin project. Dit succes valt onder meer toe te schrijven aan het airdrop project, waarbij je door het delen van Base Dawgz content (zoals eigen memes) extra tokens kunt verdienen.

Wil je van chain naar chain jumpen en ben je niet bang om een sprong in het diepe te wagen? Investeer dan ook snel in de Base Dawgz presale.

Disclaimer: dit artikel bevat inzichten van onafhankelijke auteurs en maakt geen deel uit van de redactionele inhoud van BitcoinMagazine.nl. Dit is geen beleggingsadvies, doe uw eigen onderzoek.

Door: Joren Verdoes

Met meer dan 10 jaar ervaring in de cryptowereld is Joren Verdoes een echte crypto-veteraan te noemen. Zijn kennis binnen de techwereld gaat ruim 15 jaar terug. Joren heeft zich de afgelopen jaren ontpopt tot een ware expert binnen het vakgebied en kan moeilijke materie simpel en helder overbrenge...

Je hebt geen geld om te laten zien geselecteerd