SEC vs Ripple rechtszaak einde in zicht: Gaat Ripple stijgen of zal de XRP koers crashen?

64745 totale weergaven
sec

Na meer dan drie jaar lijkt de SEC vs Ripple rechtszaak eindelijk afgelopen te komen. Het is dan ook geen verrassing dat er volop gespeculeerd wordt over de uitkomst van deze rechtsstrijd en over hoe de XRP koers gaat reageren. Gaat Ripple stijgen of begint het aan een periode van langdurige verliezen?

De SEC en Ripple raakten in 2021 verwikkeld in een rechtszaak die sindsdien meermaals in het nieuws is geweest. De belangrijkste ontwikkeling binnen deze rechtszaak vond plaats in de zomer van 2023, toen rechter Analisa Torres aangaf dat XRP geen effect was zolang het aan particulieren wordt verkocht.

Deze uitspraak leidde meteen tot aanzienlijke stijgingen voor de XRP koers, waardoor de koers dicht in de buurt kwam bij de psychologie weerstand van $ 1.

Koers XRP stagneert

Sinds deze uitspraak is de SEC echter in beroep gegaan en heeft de XRP koers aanzienlijke dalingen moeten accepteren. De XRP markt bereidt zich voort op het einde van de rechtszaak met een waarde van $ 0,5236. In anticipatie op deze langverwachte uitspraak heeft de koers weinig beweging laten zien.

De huidige waarde van XRP vertegenwoordigt een 1,27% stijging over de afgelopen 24 uur. De koers is tegelijkertijd met 1,46% gestegen over de afgelopen 7 dagen. Over de afgelopen 30 dagen is XRP met 1,66% gedaald terwijl de koers sinds een jaar geleden met 3,06% is gestegen.

 

XRP koers
XRP koers grafiek – Bron: CoinMarketCap

Het verleden heeft laten zien dat XRP aanzienlijke stijgingen kan door maken in een positieve uitspraak in de SEC vs Ripple rechtszaak. Een negatieve uitspraak kan echter langdurige negatieve gevolgen hebben. Daarom vragen veel investeerders zich af hoe Ripple ervoor staat in deze rechtszaak.

Ripple community optimistisch over positieve uitkomst SEC-rechtszaak

Het aantal XRP-tokens dat Ripple vasthoudt vormt nog altijd een groot obstakel. De SEC beargumenteert dat de maandelijkse verkopen van Ripple gezien moeten worden als effecten transacties.

Daarnaast kwam president Joe Biden ook nog eens met het SAB21 wetsvoorstel. In dit wetsvoorstel wordt gesuggereerd dat een crypto project met individuele investeerders dat meer dan 20% van de totale voorraad in eigen handen heeft, moeten worden gezien als een effect.

Ondanks deze obstakels zijn investeerders nog altijd positief over de uitkomst in de SEC vs Ripple rechtszaak. De SEC heeft al meerdere malen verloren in rechtszaken met andere crypto projecten en de recente schikking die plaatsvond tussen Terraform Labs en SEC bleek ook een positief signaal te zijn.

Er werd onlangs bekend gemaakt dat Do Kwon en Terraform Labs een schikking hebben bereikt met de SEC. Volgens crypto advocaat MetaLawMan is dit goed nieuws en betekent dit dat de Ripple rechtszaak of de Coinbase rechtszaak de eerste zaak is die naar de 2nd Circuit Court of Appeals gaat om de legale status van cryptos te bepalen.

Crypto investeerders wachten uitkomst SEC vs Ripple rechtszaak af

De uitkomst in deze zaak zal de nabije toekomst van de XRP koers gaan bepalen. XRP is een van de enige top 10 cryptos die over de afgelopen maanden geen winsten heeft kunnen boeken. Zolang de zaak niet afgerond is, lijkt zelfs een bull run XRP niet omhoog te kunnen helpen.

Investeerders houden de ontwikkelingen in deze rechtszaak daarom nauwlettend in de gaten. Omdat het onduidelijk is hoelang een uitspraak nog op zich kan laten wachten kiezen veel investeerders er voor om hun portfolio te diversificeren met altcoins die in de tussentijd al mooie winsten kunnen realiseren.

Met name 99Bitcoins en Base Dawgz zijn in staat om binnen korte tijd hard te stijgen op het moment dat ze live gaan op exchanges. Hieronder gaan we daarom verder in op deze twee veelbelovende crypto projecten.

99Bitcoins (99BTC) – nieuw crypto project met veel potentieel op de korte termijn

99Bitcoins is een bekende naam binnen de crypto wereld, aangezien dit project in 2010 al startte met een website voor crypto informatie. Door deze ervaring verwachten crypto experts nu dat deze token aanzienlijk kan gaan stijgen op het moment dat die op exchanges gelanceerd gaat worden.

99Bitcoins heeft inmiddels al meer dan 2 miljoen gebruikers voor zijn crypto cursussen en meer dan 700.000 abonnees op zijn YouTubekanaal. Dit project is altijd bezig met mensen laten leren over crypto en is daarom bezig met de ontwikkeling van een Learn-to-Earn systeem.

99Bitcoins koers verwachting

Binnen dit unieke Learn-to-Earn systeem zijn gebruikers in staat om crypto te verdienen als ze leren over crypto. In totaal staat er voor bijna 80 uur aan lesmateriaal klaar voor dit project. De native 99BTC token zal dienen als beloning op dit platform.

Gebruikers die de tokens vasthouden komen daarnaast ook in aanmerking voor voordelen zoals trading signalen en online webinars. De presale van de 99BTC token heeft al bijna $ 2 miljoen opgehaald. Tokens kosten tijdens deze presale $ 0,00108 per stuk en zijn te koop middels ETH, BNB, USDT en creditcard.

Beste educatieve token

99Bitcoins: learn-to-earn token

  • Verdien $99BTC terwijl je alles leert over cryptocurrency
  • Airdrop van 99.999 $99BTC tokens
  • Bridge naar BRC-20 token inclusief staking opties
Let op: cryptocurrency is een zeer volatiele en ongereguleerde investering. Dit is geen beleggingsadvies. Doe zelf onderzoek.

 

Base Dawgz (DAWGZ) – crypto project biedt multi-chain ervaring aan

Base Dawgz is een nieuwe crypto project dat geïnspireerd is door de vrijheid en adrenaline van base jumping. Deze token biedt veel potentie door zijn multi-chain functionaliteit. Base Dawgz wordt ontwikkeld op de blockchains van Ethereum, Solana, BNB en Avalanche.

Door deze multi-chain functionaliteit zijn gebruikers in staat om hun tokens feilloos te verplaatsen over deze verschillende blockchains. Naast deze functionaliteit omarmt het project ook de vormgeving van een meme coin. Om die reden is de Shiba Inu hond terug te vinden als een parachutist, een vormgeving die al snel viraal ging.

base dawgz

De presale van Base Dawgz wist namelijk in enkele dagen al meer dan $ 300.000 op te halen. In totaal is 20% van de totale token voorraad van 8,453 miljard tokens beschikbaar tijdens deze presale. Tokens kosten tijdens deze presale $ 0,00479 per stuk, maar zullen verder stijgen in prijs op het moment dat de presale in minder dan 5 dagen zijn volgende fase in gaat.

Multi-chain meme coin

Base Dawgz - base jumping meme coin over meerdere chains!

  • Beschikbaar op meerdere blockchains
  • Meme coin gebaseerd op base jumping
  • Onderdeel van legendarische dog meme coins
Let op: cryptocurrency is een zeer volatiele en ongereguleerde investering. Doe zelf onderzoek.

 

Disclaimer: dit artikel bevat inzichten van onafhankelijke auteurs en maakt geen deel uit van de redactionele inhoud van BitcoinMagazine.nl. Dit is geen beleggingsadvies, doe uw eigen onderzoek.

    Door: Joeri van Kuppeveld

    Ik ben Joeri van Kuppeveld, schrijver voor Ecoteers en daarnaast Skeleton atleet. Ik heb een master in bedrijfskunde en marketing en focus me vooral op crypto gerelateerd nieuws. Ik combineer mijn werk als schrijver met een carrière in de sport van skeleton en ben hierdoor net zo vaak in Nederland ...