SEC vs Ripple rechtszaak nadert deadline – wanneer uitspraak Ripple en gaat XRP stijgen?

740 totale weergaven
Gaat de SEC op het laatste moment toch nog in beroep tegen Ripple?
i

Kennisgeving: Dit artikel bevat inzichten van onafhankelijke auteurs en valt buiten de redactionele verantwoordelijkheid van BitcoinMagazine.nl. De informatie is bedoeld ter educatie en reflectie. Dit is geen financieel advies. Doe zelf onderzoek voordat je financiële beslissingen neemt. Crypto is zeer volatiel er zitten kansen en risicos aan deze investering. Je kunt je inleg verliezen.

De XRP koers is vanochtend met 0,25% gedaald in de afgelopen 24 uur, terwijl er sterk wordt gespeculeerd over hoeveel de altcoin waard kan worden. Nu de rechtszaak van Ripple tegen de Securities & Exchange Commission (SEC) mogelijk in zijn laatste fase zit, is de overwinning van Ripple nabij.

In dit artikel kijken we naar de laatste ontwikkelingen in de rechtszaak tussen Ripple en de Amerikaanse regulator en wat voor gevolgen dit kan hebben voor het bedrijf en zijn native token, XRP. Ook kijken we hoeveel XRP waard kan worden in het geval dat het bedrijf voorlopig van de SEC verlost is.

Deadline voor SEC vs Ripple rechtszaak nabij

Hoewel sommige crypto analisten voorspellen dat de SEC mogelijk in hoger beroep kan gaan, heeft de regulator hier slechts tot 7 oktober de tijd voor. En gezien de SEC hiervoor meer dan genoeg tijd heeft gekregen sinds de laatste uitspraak, lijkt de kans op een hoger beroep juist klein.

Toch wordt er nog sterk gespeculeerd over de kans dat de SEC in hoger beroep gaat. Terwijl de voormalige advocaat van de SEC, James Farrell, een kans van 75% ziet, zijn XRP holders ervan overtuigd dat er geen hoger beroep komt.

Ondanks speculaties over de mogelijkheid voor een SEC hoger beroep en de waarde van XRP, is de altcoin in een week tijd met een kleine 2,2% gestegen naar $ 0,59. Maar als de deadline daadwerkelijk gepasseerd is, kan XRP weer boven de 60 cent stijgen.

Andere katalysatoren die hierbij kunnen helpen is de lancering van de RLUSD stablecoin tijdens de Ripple Swell conferentie van 14 en 15 oktober. Tijdens dit evenement zou er ook een aankondiging gedaan kunnen worden over een mogelijke XRP ETF, waardoor institutionele investeerders ook betrokken kunnen raken met de altcoin.

Gaat XRP stijgen in de komende maanden?

Tot zover heeft XRP nog steeds een teleurstellend jaar, ondanks de ontwikkelingen rondom Ripple. De XRP koers is gisteren voor een korte tijd boven $ 0,60 gestegen, maar door de sterke resistance bij dit niveau is het weer vlak onder $ 0,59 gedaald.

Hoewel er gespeculeerd wordt over hoeveel Ripple waard kan worden, beweegt XRP sinds 17 september al zo goed als zijwaarts, mogelijk een teken van onzekerheid onder investeerders. Met een beetje geluk kan deze onzekerheid afnemen als de SEC op 7 oktober nog steeds niet in hoger beroep zal gaan.

Dit zou het einde van de rechtszaak betekenen, wat dan een grote overwinning voor Ripple zal zijn en een positieve werking kan hebben op de XRP koers.

Ripple koers grafiek
Ripple koers grafiek – CoinMarketCap

In het positieve geval zou XRP in oktober al snel boven zijn resistance rond $ 0,63 kunnen breken en kan het verder stijgen naar de volgende resistance bij $ 0,69, een van de hogere niveaus in maart. Tot slot zal XRP door de $ 0,72 moeten breken, zijn huidige piek van 2024.

Afhankelijk van hoeveel hype Ripple en XRP op kunnen wekken, in combinatie met de komende bull run, hoeft het geen uitdaging te zijn voor de altcoin om boven $ 1 te stijgen voor het einde van 2024.

Voor een stijging naar zijn huidige recordhoogte van $ 3,84 zal er echter meer nodig zijn, omdat dit Ripple naar een market cap van ongeveer $ 216 miljard zou brengen, bijna 10% van de hele crypto markt.

Praat mee op onze socials!

Chat met onze experts via Telegram, geef je mening op Twitter of "sit back and relax" terwijl je naar onze YouTube-video's kijkt.

 

Welke altcoins gaan stijgen na uitspraak Ripple rechtszaak?

Het einde van de rechtszaak van SEC vs. Ripple kan niet alleen positieve gevolgen hebben voor XRP en de opkomende RLUSD stablecoin. Een overwinning voor Ripple betekent ook een overwinning voor de crypto markt tegen de Amerikaanse regulator, wat de hele markt een boost kan geven.

In dit artikel kijken we naar twee altcoins die nog in de presale te koop zijn en binnenkort live zullen gaan op hun eerste exchanges. Naast de boost die ze kunnen krijgen van Ripple’s overwinning, hebben ze beide een sterke vorm van utility die kan helpen om de waarde van de altcoins verder te verhogen.

Pepe Unchained ($PEPU)

Pepe Unchained ($PEPU) heeft ook zijn grote ‘overwinning’ na het behalen van zijn mijlpaal van $ 15 miljoen in de crypto presale. Investeerders vliegen massaal de presale binnen om $PEPU nog voor een lage prijs te kopen voordat het project zijn eigen blockchain lanceert, waardoor de utility token sterk kan toenemen in waarde.

De opkomende Pepe blockchain zal een layer-2 op Ethereum worden, met name om de hoge transactiekosten en zeer trage verwerkingstijden tegen te gaan. Daarnaast zal het investeerders ook toegang geven tot een nieuwe meme coin launchpad, gedecentraliseerde exchange, block explorer en nog meer.

Je kunt $PEPU vandaag nog kopen voor $ 0,00985 per stuk, deze prijs is zojuist gestegen nadat de presale ruim $ 15,1 miljoen heeft opgehaald, waardoor de nieuwe fase is begonnen. Binnenkort zal $PEPU voor een hogere prijs gelist worden op zijn eerste exchange en kan de waarde hiervan mogelijk nog verder stijgen.

 

Crypto All-Stars ($STARS)

Een indrukwekkend project om in de gaten te houden is Crypto All-Stars ($STARS), die binnenkort zijn innovatieve MemeVault zal lanceren. Vroege investeerders hebben al bijna $ 1,6 miljoen in het project gestopt en profiteren nu nog van de lage prijs aan het begin van de presale.

De MemeVault is een bijzondere staking pool waar je vrijwel elke meme coin in kunt stoppen en meerdere tegelijk. Gebaseerd op de totale waarde van je meme coins, verdien je $STARS als beloning. Hoe meer $STARS je in je wallet hebt, hoe hoger je beloningen uit de MemeVault zullen zijn, waardoor deze token een long-term hold is.

Je kunt $STARS kopen voor minder dan $ 0,0015 per stuk en tot wel 934% aan APY verdienen door de tokens te staken. Naarmate het project populairder wordt zal de prijs steeds verder stijgen, terwijl de staking APY omlaag gaat, dit betekent dat hoe eerder je investeert, hoe meer tokens je kunt krijgen vóór de eerste exchange listing.

i

Kennisgeving: Dit artikel bevat inzichten van onafhankelijke auteurs en valt buiten de redactionele verantwoordelijkheid van BitcoinMagazine.nl. De informatie is bedoeld ter educatie en reflectie. Dit is geen financieel advies. Doe zelf onderzoek voordat je financiële beslissingen neemt. Crypto is zeer volatiel er zitten kansen en risicos aan deze investering. Je kunt je inleg verliezen.

Lees meer over:
RippleXRP

    Door: Bart Klammer

    Bart is een ervaren schrijver die erg veel waarde hecht aan feiten. Met meer dan 12 jaar schrijfervaring en kennis van de cryptowereld weet hij moeilijke materie simpel over te brengen. Zijn passie voor het schrijven van content, combineert hij met zijn fascinatie in blockchain technologie. Omdat de...