SEC vs Ripple rechtszaak: schikking afgewezen, wat betekent dit voor toekomst crypto?

61373 totale weergaven
Ripple vs. SEC - strijd om cryptoregels barst los

Nadat Ripple weigerde een boete van $ 2 miljard te betalen aan de Securities & Exchange Commission (SEC), heeft de Amerikaanse regulator besloten om de boete te verlagen naar $ 102 miljoen, die wederom is afgewezen door Ripple, die tot zover meer dan $ 200 miljoen heeft besteed aan de rechtszaak.

Ripple is het niet eens met de manier waarop de SEC handelt, wat mogelijk de reden is dat hij ook deze verlaagde boete niet betaalt. Dit doet het bedrijf niet uit eigen belang, maar uit belang voor de hele crypto sector, gezien de uitkomst van deze rechtszaak een grote invloed kan hebben op de toekomst van crypto.

In dit artikel kijken we naar hoe de rechtszaak van de SEC vs. Ripple ervoor staat en waarom XRP er niet in slaagt om boven de $ 0,50 uit te komen.

Einde Ripple rechtszaak in zicht?

De SEC speelt een belangrijke rol in het beschermen van investeerders, maar lijkt veel agressie uit te oefenen op Ripple. Dit heeft de Amerikaanse regulator veel kritiek opgeleverd, niet alleen vanuit Ripple supporters, maar ook vanuit andere crypto investeerders.

Hoewel de SEC eerst een boete van $ 2 miljard eiste, heeft hij deze boete met meer dan 90% verlaagd naar $ 102 miljoen. Velen dachten dat Ripple deze boete zou accepteren, maar ook deze is afgewezen. Mogelijk verwacht Ripple een grote verandering in het politieke klimaat van het land.

De verwachting is dat de SEC binnenkort minder macht zal hebben, nu de kans groot is dat president Biden zal worden vervangen. Hoewel de VS er altijd bekend om heeft gestaan om nieuwe technologieën te accepteren en omarmen, lijkt dit nog niet het geval te zijn voor cryptocurrency.

De crypto markt denkt dat de VS, onder leiding van Donald Trump, meer ondersteuning zal bieden voor cryptocurrency. Als de macht van de SEC hierdoor afneemt, heeft Ripple geen goede reden om nog een boete van $ 102 miljoen te betalen aan de regulator.

Ondertussen wachten beide partijen op de beslissing van jurylid Analisa Torres. Als deze beslissing goed uitpakt voor Ripple, zal dit niet alleen goed zijn voor de XRP koers, maar ook voor de hele crypto sector.

Op dit moment ligt de XRP koers strak rond $ 0,48, na een stijging van 0,1% in de afgelopen 24 uur. De altcoin is in een week tijd met 0,75% gestegen, maar in de afgelopen maand met 7% gedaald vanuit $ 0,52.

De XRP koers grafiek ziet er zeer bearish uit, zo ligt de 30-daagse moving average (geel) niet alleen onder de 200-daagse (blauw), maar ligt de huidige koers onder beide niveaus. Dit is een duidelijk teken dat de prestatie van XRP erg achteruit is gegaan in het afgelopen half jaar.

De 30-daagse moving average dient momenteel als resistance die XRP onder de $ 0,50 houdt. Ook is te zien hoe XRP sinds de daling in april constant rond de $ 0,50 blijft slingeren. Hierdoor wordt de altcoin voor de grap ook wel een “stablecoin” genoemd.

XRP koers grafiek
XRP koers grafiek – TradingView

De grafiek ziet er niet best uit, daarom zal XRP waarschijnlijk weinig blijven doen voordat het einde van de rechtszaak daadwerkelijk in zicht is. Als het zover is, dan is de kans klein dat technische resistance levels de XRP koers kunnen weerhouden van een stijging naar $ 1 en hoger.

In het geval van een positieve rechtspraak voor Ripple, zou de XRP koers in een kwestie van weken of zelfs dagen, kunnen verdubbelen in waarde. Maar gezien er al meer dan een half jaar wordt gespeculeerd over het einde van de rechtszaak, lijkt de koopdruk erg matig te blijven voor de altcoin.

Alternatieve altcoins met meer potentie

Op dit moment zijn er nog twee dingen onduidelijk:

  • Wanneer de Ripple rechtszaak zal eindigen
  • Hoeveel XRP waard kan worden na een positieve uitkomst en of XRP nog toekomst heeft.

Deze twee onduidelijkheden zorgen er mogelijk voor dat de koopdruk voor XRP beperkt blijft, terwijl investeerders in plaats daarvan kijken naar alternatieven. Een goed alternatief voor Ripple kan bijvoorbeeld een gaming of AI coin zijn uit de top 100, maar je kunt ook kijken naar kleinere projecten die in verhouding nog meer kunnen stijgen.

In dit artikel kijken we naar twee kleine crypto’s met potentie om binnenkort te exploderen in waarde. Hierdoor heb je de kans om met een kleine investering veel geld te verdienen, wat deze nieuwe altcoins een aantrekkelijke aanvulling maakt voor je portfolio.

PlayDoge (PLAY)

PlayDoge (PLAY) is een opkomende Play-to-Earn game, gebaseerd op de klassieke Tamagotchi uit de jaren 90. Zo kun je voor je eigen virtuele Shiba Inu zorgen en gebruiken als avatar in minigames om beloningen te verdienen in de vorm van de native token, PLAY.

PLAY kan gebruikt worden op de NFT-marktplaats van PlayDoge, zo kun je nieuwe huisdieren en upgrades kopen en jouw huisdier aanpassen naar smaak. Als je wilt uitcashen is het ook mogelijk, zo kun je PLAY verkopen of staken om passief extra tokens te verdienen. Door goed voor je virtuele vriend te zorgen en door hoog te scoren in de minigames, verdien je extra PLAY-tokens.

Je kunt PLAY vroegtijdig kopen in de presale voor $ 0,00514 per stuk, deze prijs zal vanmiddag stijgen naar $ 0,00515. Tijdens de presale kun je gekochte tokens staken met een APY tot 113%. Na de presale zal PLAY worden gelist op exchanges en kun je je tokens met potentiële winst verkopen.

 

Base Dawgz (DAWGZ)

Terwijl XRP rond de $ 0,50 blijft slingeren, zijn meme coins geëxplodeerd in waarde, een goed voorbeeld hiervan is Pepe Coin (PEPE), die in een jaar tijd met ruim 600% is gestegen en een van de grootste meme coins is op de markt. Dit is een perfecte mogelijkheid om de nieuwe Pepe blockchain van Pepe Unchained (PEPU) in de gaten te houden.

Pepe Unchained is een nieuwe Layer-2 blockchain op Ethereum, gebaseerd op PEPE en met snellere transacties en lagere kosten. Daarnaast staat deze blockchain volledig in het teken van memes, waardoor PEPU veel volume kan verwachten.

De presale is het perfecte moment om vroeg in te stappen bij het project en tokens voor zo laag als $ 0,0082 per stuk in te slaan. Deze tokens kun je vroegtijdig staken met dubbele beloningen en een APY zo hoog als 1.033%. Nu de presale meer dan $ 1,88 miljoen heeft opgehaald, zal de prijs van PEPU binnen 24 uur stijgen.

Disclaimer: dit artikel bevat inzichten van onafhankelijke auteurs en maakt geen deel uit van de redactionele inhoud van BitcoinMagazine.nl. Dit is geen beleggingsadvies, doe uw eigen onderzoek.

Lees meer over:
ripple rechtzaakSECXRP

    Door: Bart Klammer

    Bart is een ervaren schrijver die erg veel waarde hecht aan feiten. Met meer dan 12 jaar schrijfervaring en kennis van de cryptowereld weet hij moeilijke materie simpel over te brengen. Zijn passie voor het schrijven van content, combineert hij met zijn fascinatie in blockchain technologie. Omdat de...