SEC waarschuwt voor ‘proof-of-reserve’

Paul Munter waarschuwt voor een nieuwe trend in de industrie. Volgens de hoofd-accountant van de Securities and Exchange Commission (SEC) moeten investeerders niet teveel waarde hechten aan ‘proof-of-reserve’.

Met deze term wordt bedoeld dat beurzen hun reserves publiekelijk delen. Zo willen ze laten zien dat klantenfondsen volledig gedekt zijn, bijvoorbeeld. Een simpele bevestiging van het aantal bitcoin in kas zegt echter niets. Zaken als uitstaande schulden of andere financiële constructies worden bijvoorbeeld niet meegenomen.

In gesprek met The Wall Street Journal waarschuwt Munter: “We willen investeerders waarschuwen. Wees voorzichtig met de uitspraken van crypto-bedrijven.”

Munter geeft ook aan dat er simpelweg te weinig informatie wordt gedeeld bij de huidige proof-of-reserves. De Securities and Exchange Commission is de Amerikaanse toezichthouder van de verschillende effectenbeurzen, Het is nog onduidelijk waar uiteindelijk de verantwoordig voor cryptobeurzen komt te liggen. Voorlopig is het de SEC die zich in ieder geval mengt in het publieke debat.

Niet geheel toevallig zien we vandaag opnieuw een proof-of-reserve rapport verschijnen. Deze keer is het de beurt aan OKX, zij gaven eerder ook al openheid van zaken over de bitcoin die zij bezitten. Op dinsdag had de beurs 113.754 bitcoin in kas. Daarvan zijn 112.192 BTC rechtstreeks toe te wijzen aan klanten.

De belofte is nu dat zij elke maand een rapport uitbrengen.

Lees meer over:
AmerikaBitcoin nieuwsSEC

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...