SEC’s Ripple-appel onder vuur vanwege onduidelijke deadlines

416 totale weergaven
|

De SEC ligt opnieuw onder vuur in de Ripple-zaak vanwege verwarring over de timing van hun laatste indiening. Terwijl er vragen zijn gerezen over een mogelijke deadline-misser, blijft de SEC volhouden dat hun indiening op tijd was. Juridische experts reageren op de situatie, terwijl Ripple’s CLO duidelijk maakt dat de belangrijkste uitspraak in de zaak niet wordt aangevochten.

Vragen over timing van de SEC’s Form C-indiening

De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) heeft op 16 oktober een Form C ingediend in de Ripple-zaak. Deze indiening is een cruciaal onderdeel van hun appel tegen een eerdere uitspraak die in het voordeel van Ripple uitviel. Echter, een opmerkelijke discrepantie heeft tot veel speculatie geleid. Hoewel de SEC beweert dat de indiening op 16 oktober heeft plaatsgevonden, vertoont de rechtbankstempel op het document de datum van 17 oktober.
Dit heeft bij veel mensen de vraag doen rijzen of de SEC misschien een belangrijke deadline heeft gemist. Fox Business-journalist Eleanor Terrett merkte op dat de speculaties vooral draaien om het mogelijk te laat indienen van documenten. Een SEC-woordvoerder heeft dit echter ontkend en verklaarde dat de indiening “op tijd” was.

Reacties van juridische experts op de Ripple-zaak

Verschillende juridische experts hebben hun mening gegeven over de situatie. MetaLawMan, een bekende juridische analist, benadrukte dat de indiening tot nu toe niet is afgewezen door de rechtbank. Dit suggereert dat de rechter waarschijnlijk geen problemen ziet met de timing van de indiening. In de juridische wereld is het gebruikelijk dat advocaten tot op het laatste moment werken, zoals voormalig SEC-advocaat Marc Fagel aangaf. Hij zei dat het vaak voorkomt dat bijlages en andere documenten pas vlak voor de deadline worden verzameld, zoals ook hier het geval lijkt te zijn.
Fagel legde uit dat hoewel de timing van documenten op de rechtbankdocket soms verwarrend kan zijn, dit vaak binnen de standaardpraktijken van de juridische wereld valt. Hij concludeerde dat als iemand een betere manier heeft om dit proces te veranderen, veel advocaten dat zouden verwelkomen.

Ripple’s reactie: “Geen verrassing”

Ripple’s Chief Legal Officer (CLO), Stuart Alderoty, heeft gereageerd op de controverse rond de SEC’s deadline. In een verklaring benadrukte hij dat de recente ontwikkelingen geen invloed hebben op een van de belangrijkste uitspraken van de zaak: de beslissing dat XRP geen effect is. Alderoty verklaarde: “Geen verrassing hier — het is opnieuw duidelijk gemaakt. De uitspraak dat XRP geen effect is, wordt niet aangevochten. Die uitspraak blijft gelden als wet.”
Hoewel er veel speculatie is over de timing van de indiening door de SEC, lijkt het erop dat de zaak zich gewoon verder zal ontwikkelen. Voorlopig blijft de uitspraak dat XRP geen effect is, intact, tot grote vreugde van Ripple en haar gemeenschap.

BitcoinMagazine lanceert Discord channel!

Wil je meepraten over dit onderwerp?
Join dan ons nieuwe Discord channel en praat met onze experts, leer van andere lezers en blijf op de hoogte van acties en insight informatie! Nu naar Discord

Lees meer over:
RippleSEC

Door: Sebastiaan Krijnen

Sebastiaan Krijnen is een meertalige vertaler, content creator en schrijver bij Bitcoinmagazine.nl met meer dan 10 jaar ervaring in schrijven, redigeren, vertalen en proeflezen. Sinds 2019 is hij actief in de cryptowereld en heeft hij samengewerkt met projecten zoals Chainlink, CryptoCoiners en Auto...