Ripple CEO bekritiseert SEC voor negeren van XRP-uitspraak

1160 totale weergaven
|

Ripple CEO Brad Garlinghouse uitte zware kritiek op de SEC, die volgens hem haar bevoegdheden overschrijdt door XRP als effect te blijven beschouwen, ondanks een rechterlijke uitspraak.

Ripple CEO beschuldigt SEC van machtsmisbruik

Ripple’s CEO, Brad Garlinghouse, heeft opnieuw felle kritiek geuit op de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). De aanleiding hiervoor is de voortdurende juridische strijd rond XRP, waarbij de SEC XRP als een effect blijft beschouwen, ondanks een uitspraak van rechter Analisa Torres in juli 2023. Zij oordeelde toen dat de verkoop van XRP via openbare beurzen geen effectentransactie is.
Garlinghouse beschuldigt de SEC ervan haar bevoegdheden te overschrijden en noemde de commissie zelfs een “renegade agency” die boven de wet opereert. Volgens hem ondermijnt dit de legitimiteit van de regelgeving en schept het een gevaarlijk precedent voor de crypto-industrie.

Bitnomial daagt SEC voor de rechter over XRP-futures

Naast Ripple heeft ook Bitnomial, een crypto-derivatenplatform, juridische stappen ondernomen tegen de SEC. Bitnomial stelt dat de SEC haar wettelijke grenzen overschrijdt door zich te mengen in de regulering van XRP-futures, die volgens Bitnomial exclusief onder de jurisdictie van de Commodity Futures Trading Commission (CFTC) zouden moeten vallen.
Dit conflict benadrukt de groeiende spanningen tussen crypto-bedrijven en de SEC, waarbij steeds meer bedrijven vinden dat de toezichthouder de innovatie binnen de sector belemmert.

Juridische strijd: Ripple’s tegenaanval en cross-appeal

De juridische strijd tussen Ripple en de SEC, die begon in december 2020, is sindsdien steeds verder geëscaleerd. In reactie op het beroep dat de SEC vorige maand aantekende tegen de uitspraak van rechter Torres, heeft Ripple een cross-appeal ingediend. Ripple wil hiermee zekerstellen dat geen enkele juridische kwestie onbesproken blijft, inclusief de vraag of er wel sprake kan zijn van een “beleggingscontract” zonder dat er essentiële rechten en verplichtingen in een contract zijn vastgelegd.
Garlinghouse en Stuart Alderoty – de Chief Legal Officer van Ripple, hebben beiden al benadrukt dat Ripple vastberaden is om de SEC verantwoordelijk te houden voor wat zij zien als een overstrekking in hun handhavingstactieken.


De juridische strijd tussen Ripple en de SEC lijkt voorlopig nog niet voorbij te zijn. Terwijl de SEC haar bevoegdheden probeert uit te breiden, zijn bedrijven als Ripple en Bitnomial vastberaden om terug te vechten. De uitkomst van deze zaken kan grote gevolgen hebben voor de toekomst van de cryptosector in de VS en de mate waarin innovatie wordt bevorderd of juist gehinderd door regelgeving.

BitcoinMagazine lanceert Discord channel!

Wil je meepraten over dit onderwerp?
Join dan ons nieuwe Discord channel en praat met onze experts, leer van andere lezers en blijf op de hoogte van acties en insight informatie! Nu naar Discord

Lees meer over:
RippleSECXRP

Door: Sebastiaan Krijnen

Sebastiaan Krijnen is een meertalige vertaler, content creator en schrijver bij Bitcoinmagazine.nl met meer dan 10 jaar ervaring in schrijven, redigeren, vertalen en proeflezen. Sinds 2019 is hij actief in de cryptowereld en heeft hij samengewerkt met projecten zoals Chainlink, CryptoCoiners en Auto...