Senator Mexico ziet kansen voor nationale groei door adoptie Bitcoin

De Mexicaanse senator Indira Kempis Martínez is op werkbezoek in El Salvador. Ze maakt er geen geheim van dat ze fan is van Bitcoin.

Senator in Mexico

Hoewel ze naar verluidt al langer voorstander is van bitcoin, begint het nu ook te resoneren in haar politieke carrière. Ze noemt nu openlijk dat er kansen zijn voor nationale groei als Mexico van bitcoin een wettig betaalmiddel maakt.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Eerder deze maand was Kempis Martínez in El Salvador. Ze was daar onder andere om te bekijken of er een mogelijkheid is om in Mexico het trucje te herhalen om van Bitcoin een 'legal tender' te maken.

De politica is aangesloten bij de partij genaamd Movimiento Ciudadano. Sinds 1 september 2018 is ze senator van het Congres van de Unie die de staat Nuevo León vertegenwoordigt. Haar partij, die bekend staat als de burgerbeweging, kreeg in 2018 slechts 1,7% van de stemmen.

Dit brengt gelijk een belangrijke notitie: de impact van de uitlatingen (en mogelijke plannen) van Kempis Martínez zal niet extreem groot zijn.

De wetgevende macht van Mexico wordt gevormd door dit Congres, het Mexicaans parlement. Als senator behoort Martínez bij het Hogerhuis.

Oppositie

In oktober 2021 feliciteerde ze haar zuiderburen al met de beslissing om van Bitcoin een nationale valuta te maken. Ze was het ook openlijk oneens met Andrés Manuel López Obrador, de president van Mexico. Hij verklaarde dat 'zijn' land Mexico deze stap niet gaat zetten.

Toch laat Kempis het hier niet bij zitten, getuige haar tweet:

“Wetten weten niets over de werkelijkheid. De toekomst komt naar ons toe en haalt ons in. Ik heb het bewijs, en ik twijfel niet.”

De senator ziet in El Salvador een uitstekend voorbeeld. Ook bedankt ze de regering van president Bukele voor "het openen van de deur en het delen van een visie".

Daarnaast sprak ze ook met Samson Mow, zoals te zien is in onderstaande tweet. Mow is namens Blockstream in El Salvador om alles omtrent de Bitcoin Bonds te regelen. De verwachting is dat deze obligatie in het eerste kwartaal van dit jaar worden uitgeschreven.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsmexico