Senator promoot bitcoin en ziet in CBDC geld dat anonimiteit vernietigt

Volgens senator Ted Cruz van Texas zou een Central Bank Digital Currency (CBDC) “zeer gevaarlijk” zijn voor de samenleving. Tijdens de Bitcoin Policy Summit vertelt de Amerikaan dat hij zich grote zorgen maakt.

CBDC versus bitcoin

Volgens hem zou het betekenen dat de overheid inzicht heeft in elke afzonderlijke transactie van haar burgers. Hij trekt parallellen tussen het uitvoerend bevel van president Joe Biden dat aan de Federal Reserve opdracht gaf om de lancering van CBDC te onderzoeken.

Volgens Cruz is de bedoeling van het gebruik van een CBDC “om alle waarde van bitcoin te vernietigen, om anonimiteit te vernietigen, om decentralisatie vernietigen.”

Kort gezegd: een CBDC is de antithese en de tegenpool van bitcoin.

“Dezelfde mensen die een CBDC willen zien, haten bitcoin en ze haten contant geld. Laten we duidelijk zijn, ze houden niet van contant geld, precies om de reden dat ik wel van contant geld houd, omdat het niet onderworpen is aan centrale controle en niet aan constant toezicht. En dus hoop ik dat we een groeiende weerstand tegen een CBDC zien.”

Bitcoin DCA’er

Cruz prees bitcoin vervolgens niet geheel verrassend de hemel in met de woorden dat hij “ongelooflijk excited en ongelooflijk optimistisch” is.

“Bitcoin is duidelijk de alfa in de huidige cryptospace, zowel wat betreft het zijn van de allereerste cryptovaluta als qua overduidelijke dominante.

“Ik denk dat de analogie van digitaal goud erg sterk is. En ook het idee dat voor de creatie ervan heeft gezorgd blijft uitzonderlijk.”

Cruz is een DCA’er: elke maandag koopt hij een beetje bij. Zo heeft hij al meer dan 2 BTC bij elkaar gespaard. Bang voor volatiliteit is hij niet: “Ik ben een langetermijnbelegger.”

De 21 miljoen-grens van de bitcoinvoorraad is volgens hem ook essentieel: het is een dekking tegen inflatie, wat bijzonder belangrijk is “als onverantwoordelijke politici in Washington geld uitgeven als dronken zeelieden.”

Vorige maand introduceerde Cruz wetgeving om de Fed of de federale regering te verbieden om een CBDC uit te geven. Volgens hem is de Amerikaanse regering “niet bevoegd om eenzijdig een CBDC in te stellen”.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Download onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
AmerikaBitcoin nieuwsCBDC