Is september de perfecte maand om goedkoop Bitcoin te kopen?

1167 totale weergaven
Is september de perfecte maand om goedkoop Bitcoin te kopen?

Vandaag is de Bitcoin koers en de koers van andere grote cryptocurrencies flink gedaald. Nu hebben we al vaker gezien dat september vaak een slechte maand is voor crypto, voordat de koersen in oktober weer flink stijgen. Maar betekent dit dat september een goede kans biedt om voor goedkope prijzen crypto te kopen?

Is september een goed moment om Bitcoin te kopen?

CoinGlass analyseerde de maandelijkse resultaten van Bitcoin. In september is de koers meestal lager. De laatste vijf jaar was september vier keer verliesgevend voor Bitcoin, maar oktober zag altijd een stijging. Momenteel is Bitcoin deze maand met 8,3% gedaald. Dit zou een goed moment kunnen zijn om te kopen voordat oktober begint.

Technische analyse van Bitcoin koers

Technische analyses tonen aan dat Bitcoin dicht bij een belangrijke steunlijn van $53.000 zit. Sinds juli 2024 heeft Bitcoin deze steunlijn vier keer getest, met steeds veel koopinteresse. Op basis van historische gegevens is er een grote kans dat de koers weer zal stijgen naar ongeveer $67.000. Als Bitcoin deze steunlijn niet vasthoudt, kan de koers dalen naar $47.500 of lager.

De BTC Long/Short Ratio van CoinGlass laat gemengde signalen zien. Deze ratio staat nu op 0,965, wat een bearish sentiment aangeeft. Ongeveer 51% van de top traders hebben short posities, terwijl 49% long posities hebben.

Op Binance zien we echter een ander beeld: 78,05% van de top traders heeft long posities en 21,95% short posities. Dit suggereert dat traders op Binance de huidige dip zien als een kans om te kopen, en zich mogelijk voorbereiden op een stijging volgend maand.

Gaat de BTC koers stijgen?

Op dit moment staat de Bitcoin koers rond de $54.300, na een daling van meer dan 2,6% in de laatste 24 uur. Het handelsvolume is met 50% gestegen tijdens deze periode, wat wijst op meer deelname van traders door de recente koersdaling.

Met de combinatie van september’s koersdaling en de historische stijging in oktober kan dit een goed moment maken om Bitcoin te kopen.

Lees meer over:
bitcoin koers

    Door: Dirk van Haaster

    Met meer dan vier jaar werkervaring binnen crypto, heeft Dirk aanzienlijke expertise opgedaan in het schrijven van content over van alles dat met Web3 te maken heeft. Dirk behaalde zijn master in Strategic Management aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, waar hij afstudeerde met de cum laude ond...