SHIB burnt miljoenen tokens, koers daalt – wat gaat Shiba Inu doen dit weekend?

361 totale weergaven
Shiba Inu nieuws: SHIB lanceert binnenkort stablecoin, wanneer gaat Shiba Inu stijgen? |
i

Kennisgeving: Dit artikel bevat inzichten van onafhankelijke auteurs en valt buiten de redactionele verantwoordelijkheid van BitcoinMagazine.nl. De informatie is bedoeld ter educatie en reflectie. Dit is geen financieel advies. Doe zelf onderzoek voordat je financiële beslissingen neemt. Crypto is zeer volatiel er zitten kansen en risicos aan deze investering. Je kunt je inleg verliezen.

Ondanks dat de burning van Shiba Inu tokens nog altijd in volle gang is, heeft de SHIB koers zelf alsnog de nodige dalingen moeten accepteren. Wat is de reden achter deze daling en wat gaat Shiba Inu doen dit weekend?

Shiba Inu, een van de grootste meme coins ter wereld, is over de afgelopen 7 dagen al meer dan 3,2% gedaald naar zijn huidige waarde van $ 0,0000175. Deze waarde ligt nog wel significant hoger dan een maand geleden.

shib
Shiba Inu koers grafiek (7 dagen) – bron: CoinMarketCap

Ondanks dat de burning van SHIB nog altijd in volle gang is, staat de SHIB koers nog altijd onder druk en heeft het de afgelopen week dus verliezen moeten lijden. Hieronder gaan we verder in op hoe dit heeft kunnen gebeuren en hoe de nabije toekomst van de op een na grootste meme coin ter wereld eruit ziet.

Burning SHIB tokens neemt hard toe

Het aantal geburnde SHIB tokens is over de afgelopen week met maar liefst 1000% gestegen nadat er meer dan 300 miljoen SHIB tokens uit de circulatie werden gehaald.

Hier houdt het echter niet bij op want alleen vandaag al is de burn rate met nog eens 6700% gestegen nadat er meer dan 27 miljoen SHIB tokens werden geburnd. Het totale aantal geburnde SHIB tokens is hierdoor gestegen naar de 410 biljoen.

Normaal gesproken is een hoge burn rate goed nieuws voor de koers van een token, aangezien het burnen van tokens deze token schaarser maakt en daardoor vaak ook duurder.

Ondanks een significante stijging in de burn rate heeft de SHIB koers dus een daling moeten laten zien, een daling die voorlopig mogelijk nog niet lijkt op te houden.

Praat mee op onze socials!

Chat met onze experts via Telegram, geef je mening op Twitter of "sit back and relax" terwijl je naar onze YouTube-video's kijkt.

Technische analyse Shiba Inu

Als er gekeken wordt naar de technische indicatoren van Shiba Inu wordt het al snel duidelijk dat SHIB het op dit moment erg moeilijk heeft.

De RSI is bijvoorbeeld gedaald richting de 33, een duidelijk teken dat het verkoopmomentum aan het toenemen is en het MACD-histogram geeft met een waarde van 0,00000046 een verkoopsignaal af.

rsi
RSI van Shiba Inu – bron: TradingView

Ook heeft de recente daling van de SHIB koers ervoor gezorgd dat SHIB nu onder een aantal van zeer belangrijke EMA’s is gedaald. Zo is de SHIB koers minder waard dan zowel de 10-daagse als 20-daagse EMA.

Het enige positieve van de technische indicatoren is dat de SHIB koers op dit moment wel meer waard is dan de EMA’s van de lange termijn, een teken dat de huidige consolidatie mogelijk alleen van korte duur is.

Toch kan het een goed idee zijn om op zoek te gaan naar alternatieven die met name op de korte termijn beter kunnen presteren. Om deze reden gaan we hieronder dan ook verder in op twee opkomende presale tokens, twee projecten die op de korte termijn aanzienlijke koers stijgingen kunnen maken.

Pepe Unchained (PEPU) – Pepe alternatief gaat viraal door eigen Layer 2 blockchain

Met Pepe Unchained is er een nieuw Pepe alternatief op de markt gebracht dat al snel indruk heeft weten te maken op de crypto community. Dit project is er namelijk als eerste Pepe alternatief in geslaagd om een eigen Layer 2 blockchain naar de markt te brengen.

Layer 1 blockchains zoals Ethereum worden tegenwoordig helaas steeds duurder en langzamer en daardoor is er steeds meer vraag naar Layer 2 oplossingen zoals die van Pepe Unchained. Deze oplossing staat vaak volledig in het teken van hoge transactiesnelheden en lage transactiekosten en vormt daarmee dan ook uitstekende alternatief voor nieuwe meme coins.

pepe unchained mijlpaal 21mln

Het is echter niet alleen de Layer 2 oplossing waar Pepe Unchained indruk mee heeft weten te maken. Dit project is namelijk ook verantwoordelijk geweest voor een staking systeem waarin inmiddels al meer dan 1,5 miljard PEPU tokens in vast zijn gezet. Desondanks is er nog altijd een APY te verdienen van boven de 100%. Het grote aantal vastgezette tokens is een belangrijk teken dat men vertrouwen heeft in de toekomst van dit project.

Ook de presale laat nog maar eens zien hoe populair dit project al is geworden. Inmiddels is er namelijk al meer dan $ 22 miljoen aan investeringen opgehaald. Tokens kosten op dit moment $ 0,01177 per stuk, maar deze prijs zal verder stijgen zodra het volgende doel van $ 22,4 miljoen is opgehaald. Tokens zijn te koop middels ETH, BNB, USDT en creditcard.

 

Flockerz (FLOCK) – nieuwe meme coin geeft gebruikers de macht

In de chaotische en competitieve wereld van meme coins, waar beslissingen vaak worden gemaakt door een centrale autoriteit, vormt Flockerz een revolutie. Dit project heeft namelijk FlockTopia gecreëerd, een decentralized autonomous organization(DAO) waar elke gebruiker van ‘The Flock’ een stem heeft.

Deze DAO wordt aangevuld met een uniek Vote-to-Earn systeem waarin gebruikers beloond worden als ze deelnemen aan belangrijke beslissingen van het project. Hoe meer een gebruiker betrokken is, hoe groter de beloning is die ze zullen ontvangen.

Flockerz ($FLOCK) Presale unieke Vote-to-Earn systeem

Bij Flockerz is er daarnaast sprake van duidelijke tokenomics die uitgebreid worden beschreven op de presale website. Zo zal 20% van de totale token voorraad apart worden gereserveerd voor de presale, 25% voor staking, 25% voor de DAO Vault, 10% voor exchange en 20% voor marketingactiviteiten.

De presale van Flockerz heeft inmiddels al meer dan $ 1 miljoen opgehaald en is op weg naar zijn volgende doel van $ 1,2 miljoen. FLOCK tokens kosten op dit moment $ 0,0058394 per stuk, maar deze prijs zal in minder dan 24 uur verder gaan stijgen. Er is dus geen moment om te verliezen om deel te nemen aan dit veelbelovende project. Tokens zijn te koop middels ETH, BNB, USDT en creditcard.

 

i

Kennisgeving: Dit artikel bevat inzichten van onafhankelijke auteurs en valt buiten de redactionele verantwoordelijkheid van BitcoinMagazine.nl. De informatie is bedoeld ter educatie en reflectie. Dit is geen financieel advies. Doe zelf onderzoek voordat je financiële beslissingen neemt. Crypto is zeer volatiel er zitten kansen en risicos aan deze investering. Je kunt je inleg verliezen.

Lees meer over:
shibshiba inu

    Door: Joeri van Kuppeveld

    Ik ben Joeri van Kuppeveld, schrijver voor Ecoteers en daarnaast Skeleton atleet. Ik heb een master in bedrijfskunde en marketing en focus me vooral op crypto gerelateerd nieuws. Ik combineer mijn werk als schrijver met een carrière in de sport van skeleton en ben hierdoor net zo vaak in Nederland ...