SHIB koers reageert op burn aankondiging met stijging – wat kan Shiba Inu waard worden?

301 totale weergaven
Shiba Inu koers verwachting |

Shibarium, het Layer-2 ecosysteem van Shiba Inu, heeft afgelopen donderdag een grote aankondiging gedaan en op vrijdag een nieuw burn mechanisme geïntroduceerd. Als gevolg hiervan is SHIB in het weekend zo hoog gegaan als $ 0,00001470, voordat het daalde aan het begin van de nieuwe week.

Aan het eind van de ochtend ligt de Shiba Inu koers op $ 0,00001364 na een daling van 0,4% in de afgelopen 24 uur. Hoewel de koers kort na de aankondiging is gestegen, lijkt de hype vandaag weer te zijn afgekoeld. Wat kan Shiba Inu waard worden na de nieuwe upgrade voor Shibarium?

Shiba Inu koers stijgt na aankondiging, maar daalt in nieuwe week

Het officiële account van Shibarium kondigde vorige week donderdag een nieuwe Hard Fork aan voor het ecosysteem. Deze Hard Fork introduceerde een nieuw geautomatiseerd burn mechanisme, wat erg gunstig is voor de gigantische supply van SHIB.

Hoewel de SHIB koers als reactie wel iets van een stijging liet zien, lijkt deze upgrade te weinig bullish momentum te genereren. Dit is mogelijk de reden dat de bekende meme coin vandaag in waarde is gedaald, terwijl Bitcoin en Ethereum beide een lichte stijging hebben meegemaakt.

De verkoopdruk lijkt nog altijd erg hoog te zijn nadat Shiba Inu vanuit zijn piek van $ 0,00004580 met meer dan 50% van zijn waarde is verloren. Zelfs deze aankondiging voor een nieuw burn mechanisme was blijkbaar niet genoeg voor een omkeer van deze trend.

Hoewel veel meme coins afgelopen week behoorlijk zijn hersteld, lijkt Shiba Inu achter te blijven liggen.

Nu ligt de Shiba Inu koers al meer dan een week onder de resistance van $ 0,00001420 en lijkt deze voorlopig nog steeds te stagneren. Op hetzelfde moment dreigt de 30-daagse moving average (geel) verder te zakken, waardoor deze binnenkort ook als sterke resistance kan dienen en de koers zelfs omlaag kan drijven.

Shiba Inu koers grafiek
Shiba Inu koers grafiek – TradingView

Het is wel belangrijk te onthouden dat token burns – het uit de circulatie halen van tokens – op korte termijn weinig tot geen effect hebben. Door langdurig tokens te blijven burnen, kan het aanbod sterk worden verlaagd, wat in combinatie met een gelijke of toenemende vraag kan zorgen voor stijgingen in de koers.

Tot zover heeft Shiba Inu zo’n 410 miljard van de 1000 miljard tokens geburnd. Maar met een burn van minder dan 100 miljoen tokens per dag, kan het vele jaren duren voordat de supply vanuit hier met nog eens 10% wordt verlaagd.

Dit betekent dat er meer power nodig zal zijn om met token burns een impact te hebben op de Shiba Inu koers. En met het huidige gebreek aan interesse in de meme coin, verwachten we niet dat deze op korte termijn veel bijzonders gaat doen.

Hebben deze Shiba Inu alternatieven meer potentie?

De Shiba Inu koers reageerde met een kortdurige stijging op de aankondiging van Shibarium, maar is er niet in geslaagd om de stijging in stand te houden. Dit kan een teken zijn dat investeerders meer interesse hebben in nieuwere meme coins met potentie om harder te stijgen, terwijl Shiba Inu op nummer twee staat met zijn market cap van $ 8 miljard.

Vandaag kijken we naar twee veelbelovende alternatieven voor SHIB, met potentie om een deel van zijn succes te herhalen. Door net als Shiba Inu meer focus te leggen op utility, hebben de onderstaande 2 projecten de mogelijkheid om vroege investeerders veel geld op te leveren.

PlayDoge (PLAY)

PlayDoge (PLAY) is als het ware Shiba Inu, maar dan in een nieuw jasje, deze meme coin heeft namelijk zijn eigen Play-to-Earn game, gebaseerd op de klassieke Tamagotchi. Met retro graphics en blockchain technologie, biedt PlayDoge de ultieme ervaring voor jong en oud en kan het een extra bron van inkomen worden.

Zorg voor je eigen virtuele shiba inu hond, train je huisdier en neem hem mee in arcade games voor extra beloningen. Door te spelen verdien je PLAY en kom je hoger op het scorebord, waarmee je extra tokens en exclusieve prijzen kunt winnen. PLAY kan in-game worden gebruikt, maar ook worden verkocht voor geld.

Nu is de kans om PLAY voor een extra lage prijs in te slaan, omdat deze token nog in de presale te koop is voor $ 0,00528 per stuk. Nu deze presale al meer dan $ 6 miljoen heeft opgehaald, zal de prijs van PLAY vandaag stijgen. Binnenkort zal de presale uitverkocht zijn en zal PLAY voor een hogere prijs worden gelist op zijn eerste exchange.

 

 

The Meme Games (MGMES)

The Meme Games (MGMES) is een nieuw project gebaseerd op de Olympische Spelen, met een eigen Play-to-Earn feature. Investeerders kunnen MGMES vroegtijdig kopen en doen hierdoor automatisch mee met het spel, waarmee ze een bonus van 25% kunnen winnen.

Kies uit de vijf topatleten: Doge, Pepe, DogWifHat, Brett en Turbo, met een kans van een op vijf dat jouw gekozen atleet goud wint en jij die bonus krijgt. Deze bonus kan tijdens de presale ook worden gebruikt om extra staking beloningen te verzamelen, waardoor deze bonus nog hoger is aan het einde van de presale.

Je kunt meedoen door MGMES te kopen voor een lage prijs van $ 0,00925 per stuk en kunt oneindig opnieuw proberen om de meme games te winnen voor die 25% bonus. Op dit moment heb je als vroege investeerder toegang tot staking beloningen met een APY van 570%, waarmee je in ongeveer twee maanden tijd je tokens kunt verdubbelen.

 

 

Disclaimer: dit artikel bevat inzichten van onafhankelijke auteurs en maakt geen deel uit van de redactionele inhoud van BitcoinMagazine.nl. Dit is geen beleggingsadvies, doe uw eigen onderzoek.

Lees meer over:
shibshiba inu

    Door: Bart Klammer

    Bart is een ervaren schrijver die erg veel waarde hecht aan feiten. Met meer dan 12 jaar schrijfervaring en kennis van de cryptowereld weet hij moeilijke materie simpel over te brengen. Zijn passie voor het schrijven van content, combineert hij met zijn fascinatie in blockchain technologie. Omdat de...