De 80.000 bitcoin van Luna Foundation Guard is door kleine whales opgekocht

De enorme hoeveelheden bitcoin die twee weken geleden door de Luna Foundation Guard (LFG) zijn verkocht, hebben (logischerwijs) nieuwe eigenaars gekregen. Glassnode komt echter met interessante data: het waren vooral kleine whales die deze ‘sats’ hebben opgeslokt.

Bitcoin van TerraUSD

Even ter opfrissing: de LFG had in de afgelopen maanden 80.000 BTC verzameld. Ze spaarden dit als manier om de waarde van de TerraUSD-stablecoin te dekken. Toen UST echter haar peg verloor (en ook Luna aan waarde daalde), was de organisatie genoodzaakt om hun bitcoinvermogen te dumpen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Tot zover niets nieuws. Maar wie hebben deze bitcoin opgekocht? Crypto-analysebedrijf Glassnode doet een opvallende suggestie.

Sinds die noodlottige dag, hebben ‘whales met minder dan 100 BTC’ in totaal 80.724 BTC gekocht. Indirect zou je dus kunnen stellen dat alle bitcoin van LFG nu dus in handen zijn gekomen van de kleine whales.

“Dit laat een transfer zien van LFG naar de <100 BTC hodlers."

De 80.000 bitcoin van Luna Foundation Guard is door kleine whales opgekocht

Het is natuurlijk geen 1-op-1 of oorzaak-verband relatie. Niet exact iedere sat van LFG is in handen gekomen van de entiteiten met minder dan 100 BTC. Toch kun je grosso modo wel de getallen naast elkaar leggen en zie je dat deze nauw overeen komen.

Gek is het ook niet: voor iedere koper is een verkoper. Er is nog steeds evenveel bitcoin in omloop en het maakt niet uit wie deze gedumpte bitcoin opkoopt. Wat wel uitmaakt: de wijze les die hieruit getrokken kan worden. Altcoinprojecten die iets met bitcoin doen, zijn vaak uit op jouw bitcoin.

Intussen is de Zuid-Koreaanse toezichthouder ook op deze soap gedoken. De politie heeft cryptobeurzen gevraagd om de accounts van LFG te bevriezen en opnames van bedrijfsgelden van deze platforms te voorkomen. Ook is er een onderzoek gestart naar Terraform Labs en de medeoprichters.

Desondanks is er wel een nieuw project gestart: Luna2.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuws

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...