Singapore verbiedt Bitcoin ATM’s

Na Spanje gaat ook Singapore aan de slag met de regels tegen de promotie van cryptovaluta. Ze willen de particuliere belegger behoeden voor verkeerde informatie.

Richtlijnen

De Monetaire Autoriteit van Singapore (MAS) heeft nieuwe richtlijnen uitgegeven. Als toezichthouder van de cryptomarkt vinden dat “het publiek niet mag worden aangemoedigd om deel te nemen aan de handel in DPT’s”.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Met de term DPT’s bedoelen ze ‘digital payment tokens’. Of simpel gezegd: digitale activa zoals bitcoin en altcoins.

De overheidsinstantie adviseert dat “serviceproviders hun producten alleen op hun eigen websites, apps of sociale media in de markt mogen zetten.” Daarbij moeten ze dan ook de risico’s van investeringen in digitale activa niet bagatelliseren.

Daardoor mogen ze geen influencers meer inzetten om bepaalde diensten of producten te promoten. Vandaag kwamen er in Spanje soortgelijke regels, om dit soort activiteiten in te perken.

Ook verbod op ATM’s

Ook worden pinautomaten met digitale valuta verboden. Het zou de massa volgens de MAS te gemakkelijk toegang geven om impulsief in DPT’s gaat handelen, zonder rekening te houden met de risico’s.

“DPT service providers should not provide physical ATMs in public areas in Singapore to facilitate public access to their DPT services. Digital Payment Token (DPT) service providers can be described as companies or persons who provide either exchange services for DPTs or platforms where these crypto assets can be sold within Singapore.”

Het is niet duidelijk of het over een compleet verbod gaat, of om een verbod over ATM’s in publieke gebouwen zoals winkelcentra of drukke plekken. De richtlijnen zijn op de site van de MAS terug te vinden.

De uitlatingen zijn gericht op een reeks bedrijven, waaronder banken, betalingsproviders en beurzen. Het is een volgende stap om de cryptomarkt in Singapore te reguleren.

In december meldde de Nikkei Asia dat er meer dan 100 bedrijven zijn die een vergunning hebben aangevraagd. Daarmee zijn er nog 70 bedrijven zonder licentie.

In september beval de toezichthouder aan Binance om hun activiteiten stop te zetten. Even leek Binance uit de autonome regio te vertrekken, maar ze zijn momenteel andere mogelijkheden aan het onderzoeken (waaronder de acquisitie van al bestaande Singaporese bedrijven).

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsSingapore