Update: Binance blijft toch actief in Singapore

Update: Binance blijft toch actief in Singapore. Directeur Changpeng Zhao geeft via Twitter aan dat Binance op een andere manier te werk zal gaan.

Het bedrijf heeft zelf gekozen om hun aanvraag voor de juiste licenties in Singapore in te trekken. Het is vaak makkelijker om een lokale partij over te nemen die wel al de juiste papieren heeft. Zhao geeft aan dat de aankoop van de beurs HGX hun eigen aanvraag nutteloos maakt.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Het is onduidelijk wat dit betekent voor de diensten van Binance in Singapore. Via HGX zal er ongetwijfeld nog het een en ander mogelijk zijn. Feit is wel dat ook hier Binance last heeft van lokale regelgevers en toezichthouders.

Originele bericht, inmiddels deels achterhaald: Binance gaat géén cryptocurrency's aanbieden aan inwoners van Singapore. Dat maakt de grootste bitcoinbeurs ter wereld bekend.

Per 13 februari 2022 is alle dienstverlening 'afgebouwd', zo is in het persbericht te lezen. Dat betekent dat klanten géén crypto's of fiat valuta kunnen storten op de website binance.sg.

Binance is ook gestopt met het aannemen van nieuwe klanten. De exchange pepert bij bestaande klanten er wel in:

'Met onmiddellijke ingang moeten klanten hun crypto's en fiat van Binance.sg opnemen. Accounts die niet de verplichte know-your-customerprocedures hebben doorlopen, worden gesloten'.

Bestaande klanten krijgen tot 12 januari 2022 de tijd om nog bitcoin of andere munten te kopen of te verkopen. Vanaf 13 januari stopt die service voor bestaande klanten ook. En één maand later, op 13 februari sluit Binance automatisch alle rekeningen.

De cryptovaluta zijn relatief eenvoudig over te hevelen naar een wallet van een andere beurs of broker. Of klanten sturen hun fondsen naar een hardware wallet.

Indonesië en Verenigd Koninkrijk

Als globale onderneming loopt Binance regelmatig tegen de grenzen van lokale regelgeving op. Maar dat wil niet zeggen dat men stilzit.

Binance werkt samen met één van de rijkste families van Indonesië om een nieuwe exchange op te richten met ondersteuning van de PT Bank Central Asia (BCA).

Ook is de beurs van plan om binnen 6 tot 18 maanden uit te breiden in het Verenigd Koninkrijk met een licentie bij de Financial Conduct Authority.

Er zijn wereldwijd 530 exchanges waar bitcoin wordt aangeboden. Binance is de grootste aanbieder van spot en futures.

Het volume van de afgelopen 24 uur is volgens Coingecko ruim 15,1 miljard dollar, inclusief de futureshandel.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
BinanceSingapore

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...