Singapore’s DBS Bank bezit Ethereum ter waarde van ongeveer $650 miljoen

3029 totale weergaven

Een cryptowallet die naar verluidt eigendom is van de Singaporese DBS Bank heeft meer dan 170.000 Ether (ETH), met een waarde van ongeveer $ 650 miljoen. Blockchain-analysebedrijf Nansen identificeerde de portemonnee als een van de grootste in het Ethereum-ecosysteem, wat leidde tot aanzienlijke interesse en speculatie binnen de cryptogemeenschap.

Bevindingen van Nansen

Nansen, een toonaangevend blockchainanalysebedrijf, markeerde de portemonnee op 30 mei en schreef deze toe aan DBS Bank. Volgens Nansen heeft de portemonnee al $200 miljoen winst gemaakt met het houden van Ether, de inheemse cryptocurrency van de Ethereum blockchain.

Reactie DBS Bank

In reactie op deze beweringen vertelde een woordvoerder van DBS Bank aan Cointelegraph dat zij deze positie in Ethereum niet hebben. Het is begrijpelijk dat de bank weigerde verder commentaar te geven over de vraag of haar digitale exchange- of custody-oplossingen de private keys van de wallet in kwestie bezitten.

Speculatie in de gemeenschap

Ondanks de ontkenning van de bank, speculeren sommige leden van de gemeenschap dat de ETH mogelijk in handen is van de digitale beurs van DBS namens geaccrediteerde beleggers. Deze speculatie komt voort uit de geschiedenis van DBS Bank als aanbieder van cryptohandel en bewaringsdiensten, waaronder een platform voor security token offerings sinds 2020.

Oplossingen voor beveiliging en bewaring

Nansen-analist Edward Wilson vermeldde dat de private key van de portemonnee waarschijnlijk eigendom is van DBS Bank als onderdeel van hun custody-oplossing. “Dit is vergelijkbaar met hoe we zien dat instellingen, zowel crypto-native als exchanges zoals Binance of Coinbase, fondsen bewaren namens hun gebruikers,” legde Wilson uit aan Cointelegraph.

Geschiedenis van DBS’s cryptodiensten

DBS Bank lanceerde haar cryptohandels- en bewaringsdiensten in 2020 en ondersteunt belangrijke cryptocurrencies zoals Bitcoin, Bitcoin Cash, Ethereum Classic en Ethereum. De bank is wereldwijd erkend voor haar bewaringsdiensten, die de veiligheid en beveiliging van digitale activa garanderen.

Hoewel DBS Bank ontkent de aanzienlijke Ethereum-holdings te bezitten, blijft de cryptogemeenschap geïntrigeerd door de mogelijkheden. De situatie onderstreept de groeiende integratie van traditionele financiële instellingen met het ecosysteem van digitale activa en benadrukt het belang van transparantie en veiligheid in dit zich ontwikkelende landschap.

Lees meer over:
Altcoinbankdbs bankEthereum

    Door: Raul Gavira

    Ik ben Raul Gavira, een schrijver en redacteur met meer dan 5 jaar ervaring in de crypto-industrie. Als liefhebber van blockchain vind ik het leuk om verschillende onderwerpen te behandelen, waaronder dApps, airdrops, altcoins, nieuwe projecten, trends en nieuws....