Sociaal sentiment rondom Bitcoin wijst op marktbodem

2801 totale weergaven
Bitcoin daalt onder $64.500: Wat betekent dit voor de markt?

Als we de analisten van Santiment mogen geloven, dan wijst het sentiment rondom Bitcoin op social media op een mogelijke marktbodem. Sinds de all-time high van 14 maart zit de bitcoin koers in een neerwaartse trend en zijn alle signalen van euforie compleet verdwenen. Sterker nog, mensen beginnen steeds meer bearish te worden.

Bullish sentiment Bitcoin verdwijnt

In de onderstaande grafiek van Santiment is duidelijk te zien dat het bullish sentiment rondom Bitcoin momenteel smelt als sneeuw voor de zon.

Dat is logisch als je bedenkt dat bitcoin op 14 maart een all-time high van 73.800 dollar wist te maken, om vervolgens naar een bodem van 56.600 dollar te zakken, daarna meerdere pogingen waagde om een nieuw koersrecord te maken, maar te eindigen met een nieuwe daling naar 58.400 dollar.

Op het moment van schrijven is bitcoin weer enigszins hersteld naar 61.400 dollar, maar dat is natuurlijk niet voldoende om het positieve sentiment weer terug te laten keren.

Aan de andere kant zitten we nu misschien wel op een punt waarop de bodem bereikt is. Als het sentiment daadwerkelijk zo bearish is als Santiment omschrijft, dan kan het zijn dat de mensen die willen verkopen dat reeds gedaan hebben.

Traditionele consolidatie voor bitcoin

Bitcoin zit momenteel in de traditionele consolidatieperiode na de halving, maar ditmaal duurt die een stuk langer dan in 2020 en 2016.

Willy Woo laat met een interessante grafiek zien dat de zogenaamde capitulatie van de miners na de halving in 2016 slechts 24 dagen duurde, in 2020 8 dagen duurde en we nu al 61 dagen onderweg zijn.

“Dit is er eentje voor de recordboeken. Het duurt heel lang voordat de miners echt capituleren na de halving. Dat hebben we waarschijnlijk te danken aan Ordinals Inscripties, die de winsten van miners een boost gaven”, aldus Willy Woo.

Ook Rekt Capital ziet dat bitcoin blijft consolideren in de post-halving range, die hij tussen de 71.500 en 60.600 legt. Op het moment van schrijven hangt bitcoin net boven de onderkant van die range met de koers van 61.400 dollar.

Lees meer over:

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....

    Je hebt geen geld om te laten zien geselecteerd