SOL-meme coins pumpen 35%, bekende crypto’s dalen – is dit de beste crypto meme investering?

2277 totale weergaven
solana meme coins

Solana meme coins blijven deze week stijgen, terwijl bekende crypto’s zoals Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH) vandaag met 3% zijn gedaald. Een van de best presterende meme coin op Solana is vandaag Pepe SKULL (SKULL), met een stijging van 35% in 24 uur en bijna 1900% in 7 dagen.

In dit artikel kijken we naar een aantal van de grootste crypto stijgers op de Solana blockchain en waarom deze meme coins so hard stijgen. Daarnaast kijken we naar een aantal andere meme coins die de volgende kunnen zijn die gaan exploderen in de komende weken.

Waarom stijgen Solana meme coins terwijl Bitcoin daalt?

Als eerst kijken we naar de Bitcoin koers, want deze is op woensdagochtend met 3% gedaald in de afgelopen 24 uur. Net als vorige week, ligt BTC weer onder $ 61.000 nadat de verkoopdruk sterk is toegenomen.

Op dit moment ligt de Bitcoin koers op $ 60.729, zo’n 1,3% lager dan een week geleden en maar liefst 12% lager dan een maand terug. De Bitcoin koers lijdt onder andere aan de sterke verkoopdruk vanuit bitcoin miners, de stagnatie van de spot Bitcoin ETF’s en algemene onzekerheid onder crypto investeerders.

Na het begin van jun is BTC onder zijn 30-daagse moving average gedaald en tot zover heeft de cryptomunt geen poging gedaan om hier weer bovenuit te stijgen. Dit is bearish voor Bitcoin op korte termijn, vooral nu BTC dreigt binnenkort onder zijn 200-daagse moving average (blauw) uit te breken.

Bitcoin koers grafiek
Bitcoin koers grafiek – TradingView

De trend is vandaag dus erg bearish voor crypto, desondanks blijven meme coins gewoon verder stijgen. Hoewel grote Solana meme coins zoals dogwifhat (WIF) en Bonk (BONK) een klap hebben gehad respectievelijk met 10% en 6% zijn gedaald, zijn sommige kleine meme coins geëxplodeerd deze week.

De beste best presterende Solana meme coin uit de top 100 is Pepe SKULL (SKULL), met een stijging van ruim 35% vandaag. Gevolgd door MUMU THE BULL (MUMU) met 24,9% en Spike (SPIKE) met 19%. Daarnaast zijn zo’n 20 Solana meme coins uit de top 100 vandaag gestegen, terwijl de rest van crypto dus daalt.

Solana meme coins
Best presterende Solana meme coins – CoinGecko

De sterke prestatie van deze meme coins draagt mogelijk ook bij aan de beperkte daling van SOL. Zo is Solana – die een veel lagere market cap heeft dan BTC en ETH – vandaag met slechts 1% gedaald naar $ 146,25.

Als we teruggaan naar 1 mei 2024, dan zien we dat de SOL koers op $ 126 lag, terwijl BTC ongeveer op hetzelfde niveau van vandaag lag. Dit is mogelijk een teken dat Solana nog steeds aan het groeien is in populariteit, wat ook te zien is aan de sterke prestatie van meme coins op deze blockchain.

Het zal niet als verrassing komen dat de stijging van meme coins in vrijwel alle gevallen puur gebaseerd is op hype en speculatie. Dit kan zorgen voor een sneeuwbaleffect, waardoor sommige meme coins in enkele uren met duizenden procenten kunnen stijgen.

Dit is zeer gunstig voor degenen die hebben gekocht voordat de groene candlestick omhoog is gesprongen en is de reden dat sommige crypto traders rijk worden met een investering van slechts $ 100 of zelfs minder.

Wat is de beste crypto meme investering vandaag?

Het blijft lastig om te bepalen welke crypto gaat stijgen. Sommigen exploderen na maandenlang niets te doen, terwijl anderen direct na lancering de lucht in schieten. Hierdoor zijn er twee mogelijkheden om er vroeg bij te zijn:

  1. Sniping – direct kopen na lancering, iets wat erg riskant kan zijn dankzij rug pulls, honeypots, token account freezing en het feit dat andere snipers je voor kunnen zijn.
  2. Crypto presales – vroegtijdig investeren voordat een token wordt gelanceerd, waardoor vroege investeerders de kans krijgen om de eersten te zijn die hun tokens kunnen verkopen, maar ook om voor de laagst mogelijke prijs te kopen.

Crypto presales zijn wat dat betreft de veiligere optie die minder tijdgevoelig is, maar wel een unieke kans biedt. Daarom kijken we in dit artikel naar twee van de meest veelbelovende presales van dit moment, met meme coins die een extra vorm van utility bieden, waardoor ze veel potentie hebben om viraal te gaan.

Shiba Shootout (SHIBASHOOT)

Terwijl veel meme coins instorten, lijken honden meme coins over het algemeen meer toekomst te hebben, zo zijn 5 van de 6 grootste meme coins gebaseerd op een hond. Dit, in combinatie met meerdere vormen van utility, maakt Shiba Shootout (SHIBASHOOT) een van de beste crypto’s om in de gaten te houden deze week.

Shiba Shootout is gebaseerd op het Wilde Westen, een vertegenwoordiging van de crypto meme sector. De meme coin heeft zijn eigen karakters, verhaallijn en meerdere manieren voor loyale token holders om geld te verdienen, waaronder staking, loterijen, community events, airdrops en nog meer.

Je kunt SHIBASHOOT tijdens de presale voor een lage prijs van $ 0,0194 per stuk kopen. Nu de presale al meer dan $ 480.000 heeft opgehaald, zal de prijs van deze token binnenkort stijgen. Na de presale zal de nieuwe meme coin voor een nog hogere prijs worden gelist en kun je als vroege investeerder je tokens verkopen met potentiële winst.

 

PlayDoge (PLAY)

Een nieuwe crypto game waar velen naar uitkijken is PlayDoge (PLAY), gebaseerd op de Tamagotchi uit de jaren 90, vertaald tot een moderne blockchain gaming ervaring. Het project is niet allen indrukwekkend van zichzelf, maar kan ook meeliften op de verwachte explosie van crypto games aan het begin van de volgende bull run.

Bij PlayDoge kun je voor je eigen virtuele huisdier zorgen voor XP en deze meenemen in avontuurlijke minigames om PLAY-tokens en extra XP te verdienen. Hoe meer XP je in een periode verzamelt, hoe meer extra PLAY-tokens je kunt krijgen. Deze tokens kunnen worden gebruikt voor items en upgrades, maar je kunt ze ook verkopen voor geld of staken voor passief inkomen.

De presale van PlayDoge heeft inmiddels $ 5,34 miljoen opgehaald en zal binnenkort uitverkocht zijn. Vandaag krijg je de kans om PLAY vroegtijdig te kopen voor $ 0,00515 per stuk en naar voorkeur te staken met een APY tot wel 111%. PlayDoge zal binnenkort gelist worden op exchanges en kan na lancering van zijn Play-to-Earn game viraal gaan en exploderen in waarde.

 

Disclaimer: dit artikel bevat inzichten van onafhankelijke auteurs en maakt geen deel uit van de redactionele inhoud van BitcoinMagazine.nl. Dit is geen beleggingsadvies, doe uw eigen onderzoek.

    Door: Bart Klammer

    Bart is een ervaren schrijver die erg veel waarde hecht aan feiten. Met meer dan 12 jaar schrijfervaring en kennis van de cryptowereld weet hij moeilijke materie simpel over te brengen. Zijn passie voor het schrijven van content, combineert hij met zijn fascinatie in blockchain technologie. Omdat de...