SOL NFT verkoop neemt 125% toe, Solana ETF onderweg – kan Solana 1000 euro worden?

2174 totale weergaven

Solana profiteert vandaag van een 125% toename van het aantal investeerders dat Solana NFT’s heeft gekocht. Daarnaast heeft het bedrijf 3iQ een aanvraag gedaan voor een Solana ETP (Exchange-Traded Product) voor op de Toronto Stock Exchange in Canada.

Terwijl vooruitzichten positief zijn voor Solana, is de crypto markt vandaag met ruim 2,5% gedaald, waardoor SOL met 4,1% onderuit is gegaan. Is het een goed idee om vandaag te investeren in SOL en kan Solana 1000 euro worden dit jaar?

Solana koers verwachting na breakdown onder key support level

De Solana koers lag gisteren nog zo hoog als $ 141, voordat het later in de middag richting $ 130 is gedaald. Deze vrijdagochtend lijkt De SOL koers verder te dalen na een breakdown onder zijn 200-daagse moving average (blauw) rond $ 132.

Na het verliezen van deze belangrijke support is het vooruitzicht bearish voor Solana op korte termijn. SOL heeft op het moment van schrijven een waarde van $ 130,89 na een daling van 4,27% in de afgelopen 24 uur.

solana koers grafiek
Solana koers grafiek – TradingView

Als Solana ook onder het psychologische support van $ 130 daalt, dan zou de koers verder kunnen dalen tot het dieptepunt van 1 mei 2024 op $ 120. In dat geval zou SOL nog met ongeveer 9% dalen vanuit hier, dit zou dan in de komende week kunnen gebeuren.

Op langere termijn zijn de vooruitzichten beter voor Solana, met name dankzij de toename van het aantal Solana NFT-kopers en de mogelijke komst van een Solana ETF.

Toename kopers Solana NFT’s

Non-fungible tokens, ook wel NFT’s, zijn steeds populairder geworden op de Solana blockchain. Zo blijkt dat deze NFT’s de afgelopen 7 dagen voor meer dan 100.000 SOL aan volume hebben gezorgd.

Ook blijkt dat het aantal kopers van deze NFT’s in de afgelopen 7 dagen met ruim 125% is toegenomen, terwijl tegelijkertijd het aantal verkopers ook met 67% is gestegen.

Solana nft kopers
125% Stijging Solana NFT-kopers – CRYPTOSLAM

De groeiende populariteit van Solana NFT’s kan voor veel volume zorgen terwijl investeerders speculeren over de waarde van hun token. Dit kan op langere termijn een positieve invloed hebben op de SOL koers.

Eerste Solana ETF op komst?

Het bedrijf 3iQ heeft een aanvraag gedaan voor een Solana ETP die verhandeld kan worden op de Canadese Toronto Stock Exchange (TSE). Dit kan een teken zijn dat institutionele investeerders interesse tonen in Solana, waardoor de vraag naar deze altcoin sterk zou kunnen toenemen.

Deze ETP, ook wel The Solana Fund (QSOL), zou de eerste zijn in heel Noord-America en zou daarom een grote invloed kunnen hebben op de Solana koers. SOL zal naar verwachting volatiel en bearish blijven op kortere termijn, maar wanneer de crypto markt een duidelijk herstel meemaakt, zou Solana op het punt kunnen staan om te exploderen.

Welke altcoins gaan stijgen wanneer de crypto markt herstelt?

Solana is een goede cryptomunt om aan je portfolio toe te voegen op lange termijn, maar als je toch meer winst wil maken op kortere termijn, zijn er alternatieven met een lagere market cap en meer potentie om te exploderen.

Een voorbeeld van zulke projecten zijn crypto presales, waarbij je nieuwe cryptomunten voor een lage prijs kunt aanschaffen, voordat deze gelanceerd  worden op exchanges. In dit artikel kijken we naar twee nieuwe presales met een sterke teams en geweldige concepten die de markt zouden kunnen veroveren.

Pepe Unchained (PEPU)

Veel investeerders kiezen ervoor om niet direct te traden op de Ethereum blockchain, omdat dit gepaard gaat met hoge transactiekosten. Alternatieven zoals Solana of verschillende Layer-2 netwerken op Ethereum maken het mogelijk om te traden met lage transactiekosten. Dat is waar ook de nieuwe Pepe Unchained (PEPU) op inspeelt.

PEPU is de nieuwe Pepe Coin (PEPE), maar dan met een eigen blockchain, waardoor het mogelijk is om te traden met lage transactiekosten en hoge snelheid. Dit in combinatie met een eenvoudig bridge vanuit Ethereum, maakt Pepe Unchained tot een bijzondere meme coin die een eigen ecosysteem heeft.

Pepe Unchained, welke crypto kopen

Je kunt vroegtijdig investeren in dit ecosysteem door PEPU tijdens de presale te kopen voor $ 0,008 per token. Door dit te doen, krijg je ook de mogelijkheid om je tokens te staken, met een huidige APY van maar liefst 17.500%, wees er daarom snel bij voordat dit percentage daalt. Na de presale zal PEPU zijn eerste exchange listing krijgen en kan deze exploderen in waarde.

 

PlayDoge (PLAY)

Een goed alternatief voor Solana is de Binance Smart Chain, die ook voordelen biedt zoals lage transactiekosten. Deze chain is populair onder zowel meme coins als utility tokens en is daarom perfect voor PlayDoge (PLAY), een nieuwe meme coin met zijn eigen Play-to-Earn game.

PlayDoge zal binnenkort zijn app lanceren, die mogelijk de grootste Play-to-Earn game van 2024 kan worden. In deze game kun je je eigen Shiba Inu hond verzorgen en minigames spelen om XP en PLAY-tokens te verdienen. Hoe meer XP je verzamelt, hoe meer tokens je verdient.

In iets meer dan 3 weken tijd heeft PlayDoge met zijn presale al ruim $ 4,92 miljoen opgehaald, terwijl de presale zijn mijlpaal van $ 5 miljoen nadert. Tijdens deze fase van de presale kun je PLAY kopen voor $ 0,00511 per stuk, voordat de token stijgt in prijs en voor een nog hogere prijs gelist wordt op exchanges. Je kunt PlayDoge vroegtijdig staken voor een huidige APY tot wel 141%.

Play-to-earn meme coin

PlayDoge - play-to-earn Doge familie meme

  • Gebaseerd op het legendarische Tamagotchi concept
  • Verdien extra $PLAY tokens via de game & staking
  • Ontwikkeld op de goedkope en snelle Binance Smart Chain
Let op: cryptocurrency is een zeer volatiele en ongereguleerde investering. Dit is geen beleggingsadvies, doe je eigen onderzoek.

 

Disclaimer: dit artikel bevat inzichten van onafhankelijke auteurs en maakt geen deel uit van de redactionele inhoud van BitcoinMagazine.nl. Dit is geen beleggingsadvies, doe uw eigen onderzoek.

Lees meer over:
solsolana etf

    Door: Bart Klammer

    Bart is een ervaren schrijver die erg veel waarde hecht aan feiten. Met meer dan 12 jaar schrijfervaring en kennis van de cryptowereld weet hij moeilijke materie simpel over te brengen. Zijn passie voor het schrijven van content, combineert hij met zijn fascinatie in blockchain technologie. Omdat de...