Hoe Solana DeFi overneemt: $ 5,7 miljard TVL en stijgend

211 totale weergaven

Solana haalt opnieuw de krantenkoppen met zijn dominantie in het decentralized finance (DeFi) ecosysteem. Vanaf oktober 2024 is Solana’s total value locked (TVL) gestegen tot $ 5,7 miljard, een driejarig hoogtepunt, en de blockchain blijft aanzienlijke kapitaalinstromen aantrekken, die in september alle andere blockchains overtroffen. 

Solana’s DeFi TVL bereikt $ 5,7 miljard

Solana’s DeFi ecosysteem heeft een nieuwe mijlpaal bereikt met het bereiken van $ 5,7 miljard in total value locked (TVL) in oktober 2024, een niveau dat niet meer is gezien sinds januari 2022.

De stijging benadrukt Solana’s groeiende aanwezigheid in de DeFi ruimte, gedreven door zijn efficiëntie en schaalbaarheid in vergelijking met andere blockchains zoals Ethereum.

Alleen al in september is er meer dan $ 930 miljoen overgeboekt van andere netwerken naar Solana, waarmee de status als top DeFi-platform verder is verstevigd.

Toonaangevende DeFi-protocollen op Solana

Zes DeFi-protocollen op Solana hebben nu meer dan $ 1 miljard aan TVL. Dit zijn onder andere Jito met $ 2,1 miljard, Kamino met $ 1,6 miljard en Jupiter met $ 1,3 miljard.

Dit is de eerste keer in drie jaar dat Solana een dergelijke groei in individuele protocollen heeft gezien, wat duidt op een toegenomen vertrouwen van investeerders in haar decentralized applications (DApps).

Onder andere Raydium en Marinade hebben ook een aanzienlijke groei laten zien, waarbij de TVL van Raydium de afgelopen maand met 42% is gestegen en die van Marinade met 17%.

Solana’s massale instroom in Blockchain en groei in de NFT-markt

Naast zijn dominantie in DeFi, voerde Solana in september de instroom in blockchain aan met $763 miljoen, waarmee het alle andere blockchains samen overtrof. Dit was een aanzienlijke stijging ten opzichte van de $345 miljoen die het in augustus noteerde.

Solana’s groeiende invloed strekt zich ook uit naar de NFT ruimte, waar het in september $ 1,5 miljoen aan royalty’s genereerde en daarmee 52% van de hele markt veroverde.

Solana’s toekomst in DeFi en daarbuiten

Nu Solana zijn positie als leider in DeFi en blockchain instroom verstevigt, ziet de toekomst er veelbelovend uit voor zowel investeerders als ontwikkelaars.

Het vermogen van het ecosysteem om liquiditeit aan te trekken, de snelgroeiende NFT markt en de indrukwekkende groei van de protocollen benadrukken het potentieel voor voortdurende expansie.

Snelle groei brengt echter inherente risico’s met zich mee, en de komende maanden zal blijken of Solana zijn momentum kan behouden in een cryptolandschap dat voortdurend in beweging is.

Lees meer over:
DappsdefisolsolanaTVL

    Door: Raul Gavira

    Ik ben Raul Gavira, een schrijver en redacteur met meer dan 5 jaar ervaring in de crypto-industrie. Als liefhebber van blockchain vind ik het leuk om verschillende onderwerpen te behandelen, waaronder dApps, airdrops, altcoins, nieuwe projecten, trends en nieuws....