Solana koers op het randje: Daalt SOL naar $112?

669 totale weergaven
solana koers

De Solana koers is de afgelopen 40 dagen met meer dan 17% gedaald. Dit komt deels door zorgen over de Amerikaanse economie door slechte banenrapporten. Deze daling kan mogelijk doorgaan, maar er zijn ook tekenen dat er na de daling een kans is op herstel en stijging. Dus wat gaat de SOL koers doen?

Belangrijk moment voor de Solana koers

Volgens analist Carl Runefelt staat de Solana koers op een belangrijk punt. SOL beweegt momenteel in een dalend driehoekspatroon. Dit patroon kan zowel een verdere daling als een stijging betekenen, afhankelijk van hoe het zich ontwikkelt.

Runefelt denkt dat als de bears de overhand houden, de koers kan zakken naar $112,5. Maar als de bulls de markt overnemen, kan SOL stijgen naar $155, net boven het hoogste punt van het patroon, waar veel liquiditeit ligt.

Analisten verwachten verdere daling

Een andere analist, Kaleo, verwacht dat SOL nog verder kan dalen. Hij heeft $80 als belangrijk steunniveau gemarkeerd, waar genoeg kopers kunnen komen om de verkoopdruk tegen te gaan. Kaleo zag eerder $120 als een cruciaal punt, maar door veranderende marktcondities kijkt hij nu naar $80.

Uit data van Coinglass blijkt dat long traders, die rekenden op een stijging van SOL, flinke verliezen hebben geleden. In de afgelopen 24 uur verloren ze samen $8,99 miljoen doordat de markt tegen hen inging. Hyblock liet ook zien dat short sellers nu domineren, met een negatieve cumulatieve liquidatieniveau delta van -15, wat aangeeft dat de bears sterker zijn geworden.

Verder onderzoek toont aan dat er veel liquiditeit is rond en onder het niveau van $120. Dit betekent dat SOL waarschijnlijk verder kan dalen naar deze zones voordat het mogelijk weer gaat stijgen.

Daarnaast is de Open Interest (OI), ook gedaald. Dit is een maatstaf die het aantal actieve contracten in de markt meet en zo de liquiditeit en het sentiment laat zien. De OI daalde met 4,97% tot $1,94 miljard in 24 uur, wat wijst op een overwegend bearish gevoel onder traders. Als dit sentiment aanhoudt, kan de koers verder dalen.

Lees meer over:
solana koers

    Door: Dirk van Haaster

    Met meer dan vier jaar werkervaring binnen crypto, heeft Dirk aanzienlijke expertise opgedaan in het schrijven van content over van alles dat met Web3 te maken heeft. Dirk behaalde zijn master in Strategic Management aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, waar hij afstudeerde met de cum laude ond...