Waarom de Bitcoin koers vandaag flink is gezakt: Gaat BTC stijgen?

2110 totale weergaven
Waarom de Bitcoin koers vandaag flink is gezakt: Gaat BTC stijgen?

De Bitcoin koers is vandaag flink gedaald, met 5% verlies in minder dan 24 uur. Dit komt door verschillende factoren, zoals slechte cijfers over de Amerikaanse economie en zorgen over de toekomst. Gisteravond laat zakte de Bitcoin koers onder $53.000, terwijl de koers eerder op de dag nog bijna $57,000 was. De koers herstelde later iets naar $53,800, maar is nog steeds niet terug op het oude niveau.

Oorzaken van de daling van de Bitcoin koers

Analisten geven aan dat de daling van de Bitcoin koers komt door meerdere redenen. Jacob Joseph van CCData zegt dat economische zorgen, weinig nieuwe instroom in ETF’s en seizoensinvloeden een rol spelen. Het laatste banenrapport uit de VS liet zien dat er in augustus slechts 142.000 nieuwe banen zijn bijgekomen. Dit was minder dan verwacht en zorgde voor angst over een mogelijke economische neergang.

“De aangepaste cijfers laten een zwakkere arbeidsmarkt zien dan gedacht, wat investeerders bang maakt voor economische problemen,” legt Joseph uit. Hierdoor willen investeerders minder risico nemen en kiezen ze voor veiligere beleggingen in plaats van Bitcoin.

Brett Sifling van Gerber Kawasaki Wealth & Investment Management voegt toe dat het banenrapport investeerders onzeker maakt over de economie en een mogelijke recessie. Hij geeft aan dat de Federal Reserve mogelijk de rente gaat verlagen, wat meestal goed is voor Bitcoin.

Invloed van de tijd van het jaar

Ook het seizoen heeft invloed op de koers, zegt Joseph. In de zomer komt er vaak minder nieuw geld in de markt, wat de koers kan drukken. September is historisch gezien de slechtste maand voor Bitcoin, met een gemiddeld verlies van 4,51% sinds 2010.

Tim Enneking van Psalion zegt dat de Federal Reserve waarschijnlijk de rente met 75 tot 100 basispunten gaat verlagen dit jaar, wat kan helpen om de economie te stabiliseren. Toch blijft de toekomst van Bitcoin op korte termijn onzeker, omdat experts het niet eens zijn over wat er gaat gebeuren.

Lees meer over:
bitcoin koers

    Door: Dirk van Haaster

    Met meer dan vier jaar werkervaring binnen crypto, heeft Dirk aanzienlijke expertise opgedaan in het schrijven van content over van alles dat met Web3 te maken heeft. Dirk behaalde zijn master in Strategic Management aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, waar hij afstudeerde met de cum laude ond...