De redenen waarom het de Solana koers maar niet lukt om boven $150 te komen

1123 totale weergaven
Solana koers verwachting

De koers van Solana’s token, SOL, heeft moeite om boven de $150 uit te komen sinds 11 augustus. Ondanks constante koopactiviteit rond de steun van $125, blijft de koers vrijwel stabiel vergeleken met vier maanden geleden. Dit gebeurt zelfs nu het netwerk van Solana aanzienlijke groei in stortingen en activiteit laat zien. Maar waarom lukt het de Solana koers dan niet om boven de $150 uit te komen?

Memecoin hype neemt af en beïnvloedt Solana koers

Sommige analisten denken dat de recente hype rond SOL werd aangedreven door airdrops en memecoins, maar deze hype bleek niet duurzaam. In de afgelopen maand zijn enkele opvallende memecoins die met Solana te maken hebben, hard gedaald: Dogwifhat (WIF) met 38%, BONK met 39%, Lido (LDO) met 43%, POPCAT met 48% en Wormhole (W) met 31%. Volgens DappRadar is het handelsvolume op platforms zoals pump.fun de afgelopen week met 44% gedaald, nu op $133,5 miljoen.

pump fun daily volume

Data van Dune Analytics laat zien dat 98,6% van de memecoins op pump.fun niet op een gedecentraliseerde beurs zijn genoteerd, waarvoor minimaal $69.000 aan liquiditeit nodig is. Ondanks dit hebben de pump.fun-activiteiten $6,3 miljoen aan vergoedingen opgeleverd afgelopen week, wat meer is dan de $4,4 miljoen van AAVE, ondanks AAVE’s enorme $11,72 miljard aan totale waarde vergrendeld (TVL).

Interessant is dat slechts 3% van de memecoin-traders meer dan $1.000 hebben verdiend, volgens een analyse door @Adam_Tehc. Mike Kremer van Messari noemt memecoins “zeer schadelijk” vanwege hun gebrek aan waarde of nut, in tegenstelling tot DeFi-tokens. Kremer zegt dat deze tokens vaak worden gemaakt door “insiders of kartels” om retailbeleggers te lokken. Omdat memecoins een belangrijke drijfveer voor de vraag naar SOL zijn, vormt deze groeiende scepsis een grote uitdaging.

Dalende netwerkactiviteit en ETF-vooruitzichten

Uit gegevens blijkt dat de activiteit in het Solana netwerk afneemt in alle sectoren, van DeFi en NFT-marktplaatsen tot Web3, gaming en verzamelobjecten. Ter vergelijking, de top drie DApps op de BNB Chain—Treasure Ship Game, Move Stake en PancakeSwap—hebben hun gebruikersaantal met 7% verhoogd in dezelfde periode.

solana dapps

Bovendien was een deel van de recente stijging die SOL’s koers boven $185 bracht in juli, te danken aan de verwachting van spot ETF-goedkeuringen in de VS. Echter nam de opwinding af nadat de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) bezorgdheid uitte over de mogelijke classificatie van SOL als een effect, aldus The Block.

Dit leidde ertoe dat Cboe Global Markets besloot om de 19b-4 formulieren niet door te zetten, hoewel dit niet definitief het einde van de Solana ETF-vooruitzichten betekent.

Lees meer over:
solana koers

    Door: Dirk van Haaster

    Met meer dan vier jaar werkervaring binnen crypto, heeft Dirk aanzienlijke expertise opgedaan in het schrijven van content over van alles dat met Web3 te maken heeft. Dirk behaalde zijn master in Strategic Management aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, waar hij afstudeerde met de cum laude ond...