Solana koers kan snel stijgen: Dit is waarom analisten bullish zijn!

760 totale weergaven
solana koers

De daling van gisteravond door de negatieve banenrapporten in Amerika heeft ook de Solana koers geraakt. De koers daalde richting $122, maar wist snel te herstellen tot $128. Toch zijn er enkele analisten, zoals Ali Martinez, die denken dat Solana binnenkort weer zal stijgen.

Historische patronen geven hoop op stijging van Solana koers

Volgens de bekende crypto analist Ali Martinez is er hoop voor de Solana koers. Hij kijkt naar de geschiedenis van de koers en gebruikt technische indicatoren, zoals de TD Sequential, die een mogelijk koopmoment aangeven.

Martinez wijst erop dat Solana’s koers altijd een stijging heeft laten zien vlak voordat het jaarlijkse Breakpoint-evenement plaatsvond. In 2021 steeg de koers van SOL twee weken voor dit evenement met 35%, in 2022 nog eens met 35% en in 2023 zelfs met 60%. Nu we weer dicht bij het Breakpoint-evenement van 2024 komen, kan Solana opnieuw een soortgelijke beweging maken.

De TD Sequential indicator geeft bovendien aan dat de huidige daling mogelijk bijna voorbij is en dat er een nieuwe stijging aan zit te komen. Dit kan een signaal zijn dat het nu een goed moment is om in te stappen.

Analyse van de grafieken: positieve signalen van investeerders

Naast de historische gegevens, laten de huidige grafieken ook bullish signalen zien. Een belangrijke indicator is de “funding rate” van Solana. Deze is de afgelopen drie dagen positief geweest. Dit betekent dat traders die inzetten op een koersstijging bereid zijn om de bears te betalen om hun posities vast te houden. Dit toont aan dat veel investeerders vertrouwen hebben in een stijging van de Solana koers.

Een andere positieve ontwikkeling is de stijging van de “open interest” (OI) op beurzen. Dit verwijst naar het totale aantal actieve contracten voor Solana, en deze OI is in de afgelopen week met 7,59% gestegen, van $614 miljoen naar $661 miljoen. Dit betekent dat er meer handelaren zijn die nieuwe posities innemen of bestaande posities vasthouden, wat opnieuw wijst op vertrouwen in Solana.

Daarnaast blijft de “OI-weighted funding rate” tussen 3 en 6 september positief. Dit is nog een teken dat er veel vraag is naar long posities, wat betekent dat investeerders geloven dat de koers van Solana binnenkort zal stijgen.

Kan de SOL koers de $142 bereiken?

Op basis van de historische gegevens en de huidige marktsignalen lijkt Solana klaar voor een herstel. Als de analyse van Martinez juist is en de positieve signalen aanhouden, zou Solana in de korte termijn de koers van $142 kunnen bereiken.

Lees meer over:
solana koers

    Door: Dirk van Haaster

    Met meer dan vier jaar werkervaring binnen crypto, heeft Dirk aanzienlijke expertise opgedaan in het schrijven van content over van alles dat met Web3 te maken heeft. Dirk behaalde zijn master in Strategic Management aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, waar hij afstudeerde met de cum laude ond...