Solana memecoin SHAR daalt met 95% na massale verkoop door insiders

524 totale weergaven
|

 

Solana memecoin SHAR is slechts enkele uren na de lancering met 95% gekelderd. SHAR werd ooit gewaardeerd op meer dan $50 miljoen en de scherpe daling volgt op beschuldigingen van verkoop met voorkennis en samenspanning, waarbij key opinion leaders (KOL’s) de token promoten. Dit heeft de controverse aangewakkerd over de ethiek en transparantie van de promoties van memecoins en het vertrouwen van investeerders geschokt.

De razendsnelle opkomst en dramatische val van SHAR

SHAR werd gelanceerd op 23 oktober en kende een explosieve groei in waarde, waarbij het binnen enkele uren van nul naar een market cap van $50 miljoen steeg. Gepromoot door meer dan 50 high-profile crypto influencers, of KOL’s, genereerde de token een aanzienlijke hype.

De winst was echter van korte duur toen een insider naar verluidt 500 miljoen SHAR tokens, of 50% van de totale voorraad, dumpte voor 19.620 SOL (ongeveer $ 3,38 miljoen), waardoor de market cap met 95% kelderde.

Beschuldigingen van manipulatie en verkoop met voorkennis

On-chain onderzoeker ZachXBT en Lookonchain traceerden de massale tokenverkoop naar insider wallets, wat leidde tot beschuldigingen van marktmanipulatie. Het promotiepraatje van SHAR omvatte naar verluidt prominente KOL’s en crypto-persoonlijkheden, van wie sommigen naar verluidt promotietweets verwijderden na de plotselinge prijscrash.

Het SHAR-team heeft ontkend dat het een “rug pull” heeft georkestreerd en schrijft de ineenstorting toe aan onverwacht negatief marktsentiment.

Reactie van de gemeenschap en zorgen van beleggers

De snelle stijging en daling van SHAR heeft verontwaardiging gewekt in de cryptogemeenschap, waarbij velen het projectteam beschuldigen van samenspanning met KOL’s om de waarde van de token kunstmatig op te blazen.

In een reactie gaven sommige KOL’s hun betrokkenheid toe, maar verklaarden dat ze zich niet bewust waren van kwade bedoelingen, waarbij één van hen zei: “Ik schaam me… het was nooit mijn bedoeling om iemand te misleiden.”

Reactie van SHAR team

Te midden van de terugslag beweerde het SHAR team dat ze drie maanden aan het project hadden gewerkt en overrompeld waren door de FUD rond de lancering van de token. Ze verklaarden plannen te hebben om de ontwikkeling voort te zetten, inclusief technische verbeteringen aan het ecosysteem, maar erkenden dat de fondsen mogelijk ontoereikend waren om de lopende activiteiten te ondersteunen.

Een waarschuwend verhaal in de wereld van Memecoins

De ineenstorting van SHAR herinnert ons aan de risico’s die gepaard gaan met meme tokens, vooral als ze afhankelijk zijn van influencer marketing. Het incident heeft de noodzaak onderstreept van transparantie en zorgvuldigheid binnen het volatiele cryptolandschap, waar prijsmanipulatie verwoestende gevolgen kan hebben voor investeerders.

    Door: Raul Gavira

    Ik ben Raul Gavira, een schrijver en redacteur met meer dan 5 jaar ervaring in de crypto-industrie. Als liefhebber van blockchain vind ik het leuk om verschillende onderwerpen te behandelen, waaronder dApps, airdrops, altcoins, nieuwe projecten, trends en nieuws....