Solana vs. Ethereum: SOL koers pumpt en verslaat ETH in activiteit, kan Solana 200 euro worden?

Solana vs Ethereum

De Solana koers is vandaag met 7,6% gestegen naar $ 155 terwijl Ethereum momentum aan het verliezen is. Uit on-chain gegevens blijkt dat validators op Solana meer verdienden aan gas fees dan validators op Ethereum, terwijl de activiteit op de blockchain daalde.

Solana lijkt de populariteit van Ethereum over te nemen en hoewel Ethereum nog steeds profiteert van zijn status als #1 grootste altcoin, zou Solana de komende tijd veel harder kunnen groeien dan ETH.

Solana vs. Ethereum – wat gaat SOL doen en kan Solana 200 euro worden?

De Solana koers is op vrijdagochtend naar $ 155 gestegen met een toename van 7,6% in de afgelopen 24 uur. Dit is een stijging van 12,65% in de afgelopen 7 dagen, terwijl SOL nog 10,7% lager ligt dan een maand terug, toen het nog boven $ 170 lag.

Solana is er gisteren in geslaagd om toch weer boven zijn 30-daagse moving average (geel) te stijgen, waardoor dit niveau weer geclaimd is als support. Deze support kan een basis zijn voor verdere stijgingen in de Solana, die de komende weken weer terug kan klimmen naar $ 200.

Solana koers grafiek
Solana koers grafiek – TradingView

Hoewel Solana de afgelopen dagen onderuit is gegaan door een sell-off van de crypto exchange, FTX, die in november 2022 failliet ging en nog steeds al zijn crediteuren moet vergoeden, is de koers behoorlijk snel hersteld, wat aangeeft dat SOL momenteel erg populair is vergeleken met Ethereum.

Uit gegevens van dit artikel blijkt dat Ethereum op meerdere vlakken momentum heeft verloren. Hoewel dit een teken kan zijn dat Solana nog verder groeit in populariteit, betekent het niet dat het voorbij is voor Ethereum, die nog steeds profiteert van een toestroom van nieuwe gebruikers.

Het feit dat de sell-off van FTX weinig heeft gedaan met de SOL koers, heeft te maken met de sterke groei in populariteit van Solana. Dit in combinatie met het maximum wat FTX per keer mag verkopen om crediteurs te vergoeden, zorgt ervoor dat de FTX sell-off hooguit voor kleine dips zorgt.

Nu de ontwikkelaars van Solana er hard aan werken om de capaciteit van het netwerk te verbeteren om overbelasting tegen te gaan, zou SOL de komende tijd nog meer kunnen groeien in populariteit tegenover alternatieve blockchains, zoals Base. Hierdoor zou SOL binnenkort weer $ 200 waard kunnen zijn.

Welke Solana meme coins gaan exploderen?

Verwachtingen zijn hoog dat Solana weer zal herstellen naar $ 200 en later dit jaar nog hoger kan gaan. Hierdoor kunnen ook meme coins op het netwerk mogelijk veel waard worden. In dit artikel kijken we naar twee veelbelovende Solana meme coins die binnenkort kunnen exploderen in waarde.

Deze meme coins zijn tijdelijk verkrijgbaar voor een extra lage prijs in de presale, wat betekent dat vroege investeerders mogelijk veel winst kunnen maken nadat de coins gelanceerd worden op hun eerste exchanges.

Sealana (SEAL)

Sealana (SEAL) is een meme coin met een enorme potentie om binnenkort hard te stijgen. Deze zeehond is namelijk de opvolger van Slothana (SLOTH), die vandaag met nog eens +60% is gestegen. Het team van deze succesvolle meme coin heeft met de nieuwe Sealana presale al meer dan $ 360.000 opgehaald.

Sealana richt zich vooral op Amerikaanse investeerders en kan van deze doelgroep veel aandacht krijgen. Zo kan deze enorme zeehond vanuit de zolderkamer van zijn moeder zichzelf naar vrijheid traden met crypto.

SEAL is in de presale te koop voor 1 SOL per 6900 tokens en zal aan de hand van een airdrop automatisch in je wallet verschijnen nadat de presale is voltooid. Binnenkort zal Sealana gelanceerd worden op exchanges en kan het net zo’n groot succes worden als SLOTH.

 

Dogeverse (DOGEVERSE)

Dogeverse (DOGEVERSE) is een fan van Solana, maar niet enkel van Solana, gezien deze nieuwe meme coin op maar liefst 6 blockchains gelanceerd zal worden. Deze alternatieve Doge kan tussen deze 6 populaire blockchain gebridged worden en heeft hierdoor al veel aandacht weten te trekken met een opgehaald bedrag van meer dan $ 13 miljoen in de presale.

Wanneer Dogeverse gelanceerd wordt op Ethereum, BSC, Avalanche, Polygon, Solana en Base, is de kans groter dat deze meme coin viraal zal gaan. Hierdoor kunnen vroege investeerders die tijdens de presale kopen mogelijk veel geld verdienen.

Je kunt DOGEVERSE kopen voor $ 0,00031 per stuk tijdens de presale en als je kiest om deze tokens te staken, verdien je extra DOGEVERSE die je na de presale kunt claimen. Binnenkort zal de nieuwe meme coin gelanceerd worden en kan de prijs mogelijk veel hoger worden.

 

Disclaimer: dit artikel bevat inzichten van onafhankelijke auteurs en maakt geen deel uit van de redactionele inhoud van BitcoinMagazine.nl. Dit is geen beleggingsadvies, doe uw eigen onderzoek.

 

Lees meer over:
Ethereumsolana

    Door: Bart Klammer

    Bart is een ervaren schrijver die erg veel waarde hecht aan feiten. Met meer dan 12 jaar schrijfervaring en kennis van de cryptowereld weet hij moeilijke materie simpel over te brengen. Zijn passie voor het schrijven van content, combineert hij met zijn fascinatie in blockchain technologie. Omdat de...