Solana’s Dumpy.fun introduceert Squeezy.lol voor het shorten van memecoins

616 totale weergaven

Het op Solana gebaseerde protocol Dumpy.fun, dat bekend staat om het short gaan van memecoins, lanceert een nieuw platform genaamd Squeezy.lol, waarmee handelaren kunnen profiteren van zwaar short gezette tokens door short squeezes te triggeren.

Dumpy.fun introduceert Squeezy.lol

Op 20 augustus kondigde Dumpy.fun via een bericht op X de aankomende release aan van zijn nieuwe platform, Squeezy.lol. Terwijl Dumpy.fun gebruikers oorspronkelijk in staat stelde om Solana memecoins te shorten met een kleine hefboom, draait Squeezy.lol het script om en biedt handelaren de mogelijkheid om de tegenovergestelde positie in te nemen door long te gaan op zwaar shorted tokens.

De introductie van Squeezy.lol weerspiegelt een nieuw tijdperk van agressieve, player-versus-player (PvP) handel, waar memecoin handelaren direct short sellers kunnen uitdagen door een short squeeze te activeren.

Hoe Squeezy.lol short squeezes teweeg wil brengen

Het Squeezy.lol platform zal beschikken over een tool genaamd de “squeeze explorer,” die de meest shorted memecoins laat zien. Door het identificeren van deze activa met een groot tekort, kunnen handelaren de memecoin gemeenschappen mobiliseren om de prijzen op te drijven, waardoor short sellers gedwongen worden om hun posities met verlies te dekken, wat een short squeeze teweegbrengt.

Deze aanpak is vergelijkbaar met de beroemde GameStop short squeeze van 2021, toen retail traders op platformen zoals Reddit’s WallStreetBets samenwerkten om de prijs van GameStop aandelen op te drijven, waardoor hedgefondsen die short hadden gegaan enorme verliezen leden.

Memecoin handel wordt concurrerend

Dumpy.fun ondersteunt momenteel 11 memecoins, waaronder populaire tokens als Dogwifhat (WIF), Wen (WEN) en Bonk (BONK). Met de lancering van Squeezy.lol hebben handelaren niet alleen de mogelijkheid om memecoins te shorten, maar ook om te profiteren van potentiële prijsstijgingen in zwaar shorted activa.

Omdat de memecoin markt zeer volatiel blijft, zou deze nieuwe tool kunnen leiden tot meer concurrentie en meer dynamische handelsstrategieën onder memecoin enthousiastelingen.

Implicaties voor Solana’s memecoin markt

De introductie van Squeezy.lol zou een significante impact kunnen hebben op de Solana memecoin markt, die sinds juli een daling van $13 miljard in marktkapitalisatie heeft gezien.

Door handelaren in staat te stellen voordeel te halen uit short squeezes, kan het platform meer deelnemers aantrekken naar de memecoin ruimte, waardoor de handelsvolumes en volatiliteit mogelijk toenemen.

Of Squeezy.lol een game-changer zal worden in de wereld van memecoins valt nog te bezien, maar de lancering zal nieuwe opwinding toevoegen aan het Solana ecosysteem.

Nederlandse exchange met web3 wallet

OKX - trade meer dan 150 crypto’s

  • Nieuwe app en Web3 wallet in Nederland
  • Handel met andere traders
  • Verdien rente met crypto leningen
Let op: cryptocurrency is een zeer volatiele en ongereguleerde investering. Doe je eigen onderzoek.

 

    Door: Raul Gavira

    Ik ben Raul Gavira, een schrijver en redacteur met meer dan 5 jaar ervaring in de crypto-industrie. Als liefhebber van blockchain vind ik het leuk om verschillende onderwerpen te behandelen, waaronder dApps, airdrops, altcoins, nieuwe projecten, trends en nieuws....