‘Spoof-whale’ actief op Binance, 30.000 bitcoin van Coinbase gehaald

De koers van bitcoin is zo'n 6% gedaald na een korte opleving van gisteren. Intussen worden er weer duizenden bitcoin van cryptobeurs Coinbase gehaald en was er een whale aan het 'spoofen' op Binance.

Spoofing

On-chain analyseplatform Material Indicators nam een kijkje in de orderboeken. Ze merken op dat de buywall van een whale is verdwenen. Het had veel weg van 'spoofing', wat betekent dat iemand orders plaatst maar deze weer verwijderd (vlak voordat ze worden gevuld).

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Er stond een support aan kooporders rond de $29.000, waarna deze werden verplaatst tot verkooporders rond het $32.000-prijsniveau. Momenteel handelt bitcoin rond de $30.000. De whale heeft het echter wel gezien, en heeft zijn orders op Binance weer weggehaald.

"Het lijkt erop dat de whale waar we al meer dan een week naar kijken, eindelijk klaar is."

"De $60 miljoen aan kooporders die we zagen opduiken net boven $29.000 werden opgedeeld in kleinere beetjes (...) en lijken te zijn gevuld."

Coinbase

Een andere interessante gebeurtenis vond plaats op Coinbase Pro. Dit is de professionele handelstak van de Amerikaanse cryptobeurs. De afgelopen 24 uur zijn daar tienduizenden bitcoin van het platform gehaald.

Het is nog niet duidelijk of het om een interne transactie gaat, of dat een klant van institutioneel kaliber een aankoop heeft gedaan. Het gaat om ongeveer 30.000 BTC, zo meldt analysebedrijf Coinglass. Omgerekend komt dat neer op zo'n $900 miljoen.

Gezien Coinbase Pro wel dé plek is waar institutionele partijen hun bitcoin kopen, is het niet gek om te stellen dat er een grote aankoop is gedaan. In het verleden waren aankopen van Tesla ook terug te herleiden naar opnames van Coinbase.

Door de grote opname-order is de balans van het aantal bitcoin dat op Coinbase staat gedaald tot het laagste niveau sinds 16 mei. Het zou gaan om zo'n 670.000 BTC.

'Spoof-whale' actief op Binance, 30.000 bitcoin van Coinbase gehaald

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsCoinbase