Institutionele klanten Coinbase verhogen bitcoin-holdings met 296% in 15 maanden

Nieuwe data van het Coinbase-platform voor institutionele beleggers leert ons dat de grote jongens de afgelopen 15 maanden niet stil hebben gezeten. Sinds het laatste kwartaal van 2020 zijn hun bitcoin-holdings bij Coinbase namelijk met een imposante 296 procent toegenomen. Institutionele partijen hodlen inmiddels 1,4 miljoen bitcoin bij Coinbase. Hetgeen meer dan 6 procent van alle 21 miljoen bitcoin betreft.

Het is niet alleen maar feest

Dat getal zit echter niet continu in de lift. Hoewel het sinds het laatste kwartaal van 2020 is toegenomen van ongeveer 580.000 bitcoin naar 1,4 miljoen bitcoin, heeft Coinbase op een zeker moment meer dan 2,2 miljoen voor institutionele klanten in beheer gehad.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Volgens CryptoQuant CEO Ki Young Ju zijn de bitcoin-balansen van deze partijen echter nog steeds groot genoeg om een val van de bitcoin koers naar 20.000 dollar te voorkomen.

"Het is onwaarschijnlijk dat we onder de 20.000 dollar zakken, behalve als deze groep van institutionele beleggers ineens in een paniekmodus terechtkomt", zo schreef hij op Twitter. Hierbij zijn de ogen vooral gericht op de zogenaamde "klas van 20/21" die pas net zijn komen kijken en wellicht schrikken van de huidige koersbewegingen.

Bitcoin in accumulatiefase

Momenteel handelt bitcoin weer even boven de 31.000 dollar en lijkt er een voorzichtige rally aan de gang. De voorgaande keren werd die echter hard teneergeslagen door de bears, dus we moeten nog maar afwachten in hoeverre de opleving ditmaal stand weet te houden.

Volgens de heren van On-Chain College bevindt de markt zich momenteel in een zogenaamde accumulatie-fase. Een fase van de markt waarin de mensen die overtuigd zijn van de lange termijn waarde van bitcoin profiteren van de relatief lage koersen.

Vaak om tijdens een nieuwe hype weer een deel van die bitcoin van de hand te doen. Dit soort momenten van accumulatie kunnen erop wijzen dat we de macro-bodem hebben bereikt. Maar binnen de bitcoin-markt is het lastig om dingen met zekerheid te zeggen. Op korte termijn kan er immers een hoop veranderen.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....