Square Crypto betaalt UX designer voor gebruiksvriendelijkheid Bitcoin

Square Crypto maakt bekend dat ze voor de twintigste keer iemand in de Bitcoin industrie met financiële steun tegemoet komen. Deze keer is het niet zo zeer iemand die zich focust op Bitcoin Core en het protocol niveau, maar iemand die zich bezig houdt met de gebruikservaring (UX).

Square Crypto

Het gaat om de Portugese software ontwikkelaar Patricia Estevão. Het initiatief van Square om ontwikkelaars te steunen dateert al weer van zomer 2019. In het afgelopen anderhalve jaar hebben ze in totaal twintig keer een grant (of beurs) uitgereikt. Het is de achtste keer dat er financiële steun naar een designer gaat.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Estevão had een voorstel ingediend, wat op GitHub te lezen is. Waar Bitcoin voor komt uit een wereld van cypherpunks en moeilijke technische hoogstandjes, is de gebruikservaring lange tijd een moeilijk thema geweest. Hoe kun je zo makkelijk en intuïtief mogelijk gebruik maken van Bitcoin? Estevão gaat zich hier volledig op richten.

Ze is al in de Bitcoin industrie actief sinds 2016 en is zowel thuis in Bitcoin als in het Lightning Network. In november 2019 publiceerde ze nog een uitgebreide paper over de tweede laag op Bitcoin.

Met de financiële steun op zak, gaat ze zich richten op de Bitcoin Design Guide. Dit is een open-source community project dat ontwikkellaars, bedrijven en iedereen die geïnteresseerd is met UX/UI kan raadplegen.

Square Crypto en Bitcoin

Dit is verre van de eerste investering die het bedrijf van Jack Dorsey in de Bitcoin industrie doet. Vorige week maakte hij nog bekend dat ze met Square, waar Square Crypto een speciale afdeling van is, $10 miljoen gaan investeren in de energievoorziening van miners. Het Bitcoin Clean Energy Investment Initiative moet de mining sector ‘groen’ gaan maken.

Eerder kreeg Maggie Valentine al een budget om fulltime te werken aan de gebruikservaring van bitcoin wallets. Zoals gezegd draagt Square Crypto ook een steentje bij aan de ontwikkeling van het protocol zelf. Zo kreeg Riccardo Casatta steun van het Amerikaanse bedrijf.

Square ondersteunde eerder BTCPay, Lightning Signer, The Eye of Satoshi en CoinSwaps van Chris Belcher. Het techbedrijf kocht in oktober dit jaar nog bijna 5.000 bitcoin op om dit in de kasreserves te bewaren.

Wil je tot slot graag meepraten over het nieuws? Kom dan eens langs in onze Telegram chat!

De prijs in euro:

Lees meer over:
beursBitcoin nieuwsSquare

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...