Square slaat $170 miljoen aan extra Bitcoin (BTC) in

Square heeft 3.318 extra Bitcoin (BTC) aan haar bedrijfsbalans toegevoegd. Dat maakt de Amerikaanse betaalprovider bekend bij de presentatie van haar cijfers over 2020.

Bitcoin aankoop Square

Het gaat om een bedrag van 170 miljoen dollar, wat neerkomt op ~$51.000 per Bitcoin.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

In oktober vorig jaar kocht de onderneming 4.709 Bitcoin voor $50.000. Dat kwam toen neer op een aankoopbedrag van ~ $10.618. Dus ondanks dit prijsverschil vindt Square het een verstandig besluit om Bitcoin bij te kopen. Het totaal aantal bitcoin onder beheer komt op 8.027 Bitcoin (BTC).Dat is goed voor 5% van het totaal aan cash (equivalenten) en andere waardepapieren op de balans van Square.

In oktober 2020 lichtte Square het besluit om in de cryptomunt te investeren als volgt toe:

'Cryptocurrency's ontwikkelen zich razendsnel, terwijl de onzekerheid over het huidige fiat geldstelsel en de macro-economische ontwikkelingen juist toeneemt. We zien Bitcoin als een zinvolle uitbreiding naast onze kaspositie in dollars. Door Bitcoin krijgt iederéén de kans om deel te nemen aan een wereldwijd monetair systeem."

Ook Michael Saylor, CEO van MicroStrategy, maakt melding van de transactie.

Groter dan Goldman

Square is gestart als een betaalapp, maar heeft een licentie verworven om op nationaal niveau bancaire diensten aan te bieden zoals het verstrekken van spaarproducten en leningen. Bekend is de Cash App, een mobiele app waarmee je ook aandelen én bitcoin kunt kopen. Deze app heeft inmiddels 36 miljoen klanten per maand.

Square is inmiddels qua beurswaarde een naam als Goldman Sachs voorbij gestreefd. Dat komt vooral door de fikse stijging van het Square aandeel sinds de uitbraak van COVID-19. De populariteit van de betaalapp is tijdens de afgelopen lockdowns hard gestegen in thuisland Amerika.

Gebruikers kochten voor maar liefst 4,57 miljard dollar aan Bitcoin via de Cash App. In het vierde kwartaal van 2020 is er een bruto winst van 804 miljoen dollar behaald.

Een van de oprichters is Jack Dorsey, ook oprichter van Twitter en bekend als bitcoiner. Onlangs maakte Dorsey nog bekend samen met rapper Jay Z een fonds te starten met daarin 500 BTC. Dat geld is bedoeld om de bitcoin adoptie in Afrika en India aan te zwengelen.

Lees meer over:
Square

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...