Jack Dorsey en Jay-Z stoppen 500 Bitcoin (BTC) in fonds voor Afrika en India

Jack Dorsey en Jay-Z zijn samen een fonds geopend met daarin 500 Bitcoin (BTC). Het fonds met de naam ₿trust is bedoeld om bitcoin ontwikkeling in Afrika en India mogelijk te maken.

Dorsey is (mede-) oprichter van Twitter en betaalprovider Square en Jay-Z is één van de meest bekende rappers ter wereld. Zijn vrouw is de zangeres Beyonce.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Nieuw Bitcoin fonds

Het plan is om diverse developer teams op te richten op het continent Afrika en het land India. Tegen de huidige prijs is 500 BTC zit er ruim 23,7 miljoen dollar.

"Het is een trustfonds en we hebben drie bestuursleden nodig om te beginnen".

Van Dorsey is al langer bekend dat hij een voorstander is van bitcoin als nieuwe vorm van geld. Volgens hem is het een logisch gevolg van het internet dat daar een nieuwe munt zich uit ontwikkelt. En dat is bitcoin voor hem.

Onlangs stopte Dorsey persoonlijk 1 miljoen dollar in lobbyclub Coin Center om de belangen van de bitcoin industrie in de VS beter te dienen in Washington.

Ook Square stopt veel middelen in de ontwikkeling van het Lightning Network met een apart developer team. Ook heeft de betaalprovider, groter dan Goldman Sachs, afgelopen oktober 4.709 BTC op de balans gezet. Destijds tegen een inkoopprijs van 50 miljoen dollar.

Jay Z is een nieuwe naam. Het is onbekend of de bekende rapper een bitcoiner. Dat hij samen met Dorsey maar liefst 500 BTC in een fonds steekt, is een teken aan de wand.

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passie voor muziek en sport, brengt graag een bezoek aan sportwedstrijden en concerten. Zijn hands-on mentaliteit en betrouwbaarheid maken hem niet alleen een expert in zijn vakgebied, maar ook een gewaardeerd lid van elke gemeenschap waar hij deel van uitmaakt.