Stablecoin alert – uitgifte $100 miljoen PAX op Ontology (ONT) netwerk

Stablecoin Paxos drukt $100 miljoen aan PAX tokens op de Ontology blockchain. Elke PAX heeft een Amerikaanse dollar als dekking. In mei moet het project gaan starten. Ontology (ONT) hoopt met de uitgifte van een stablecoin op haar netwerk dat meer particulieren en bedrijven gebruik gaan maken van het netwerk en utility token ONT.

Lees ook – Bitcoin (BTC) koers reageert amper op commotie rondom stablecoin Tether USDT

Paxos Standard en PAX

Paxos Standard brengt sinds september 2018 de PAX uit. De stablecoin is gereguleerd in de VS, net zoals bijvoorbeeld USDC, een stablecoin uit de koker van Coinbase en Circle.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Paxos is een ERC20 token, maar naast ethereum gaat de token nu ook leven op de Ontology blockchain als OEP-4 token standaard.

Andy Ji, mede-oprichter van Ontology, legt dat zijn project nu de PAX token kan uitgeven op hun blockchain. Ji verwacht de nodige tractie uit de partnership.

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=”Andy Ji, mede-oprichter Ontology”]“The launch of PAX on the Ontology blockchain will greatly accelerate real business applications on Ontology.

To create more success stories of traditional businesses shifting to distributed businesses, and provide enterprise partners and institutional investors with a regulated, reliable, and safe gateway to the world of digital assets.”[/penci_blockquote]

Tether USDT en Bitfinex

Het nieuws komt enkele dagen na de commotie rondom stablecoin Tether USDT en de gelinieerde cryptobeurs Bitfinex. Ontology benadrukt dat PAX haar dekkingstegoeden stalt bij gereguleerde Amerikaanse banken, die ook verzekerd zijn tegen verlies.

Ontology uit Singapore lanceerde in juni 2018 haar supersnelle blockchainnetwerk.

ONT koers

De meeste beleggers herinneren zich de airdrop van Ontology nog wel. Het is typisch een ICO die binnen twee maanden naar grote hoogten ‘gepompt’ werd. Sinds de all-time high mei vorig jaar is de koers met 90% gedaald. ONT is in 2019 één van de beter renderende altcoins met een plus van +93%.

1 week -12.98%
1 maand -12.20%
3 months +93.55%
6 months -36.86%
1 year -82.63%

Bron: Coindesk
Foto: Flickr.com

Bron: Coindesk

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...