bitcoin btc koers prijs update
Nieuws » Bitcoin (BTC) reageert amper op Bitfinex/Tether fiasco, gaat koers richting $5.500?

Bitcoin (BTC) reageert amper op Bitfinex/Tether fiasco, gaat koers richting $5.500?

Bitcoin update – De maand april staat in het teken van twee beslissende momenten. De plotselinge stijging van bitcoin (BTC) door de $5.000 grens op dinsdag 2 april en de daling richting $5.000 afgelopen week na het Bitfinex/Tether USDT-fiasco. De stof lijkt rondom deze soap te zijn neergedaald, en analisten verwachten dat bitcoin zich verder gaat herstellen de komende tijd. Bitcoin (BTC) is op moment van schrijven $5.292 volgens marktindex OnchainFX.

Bitfinex/Tether

De firma iFinex uit Hongkong, geleid door de Nederlander Jean-Louis van der Velde, is deze week door de speciaal aanklager van New York in staat van beschuldiging gesteld. Onder de paraplu van iFinex hangen cryptobeurs Bitfinex en stablecoin Tether USDT.

Bitfinex is één van de grootste bitcoin beurzen ter wereld, uitgaande van het handelspaar BTC-USD. De aanklacht: er is voor $700 miljoen aan Tether’s kasreserves aangewend om een financieel gat van $850 miljoen bij de cryptobeurs te dichten. Bitfinex heeft vrijdagochtend de beschuldigingen betiteld als “onterecht en vals”.

Centrale vraag is of de gelden zijn terug te vorderen van Crypto Capital Corporation. Het is onduidelijk welke tegenprestatie deze firma uit Panama daarvoor leverde. Naast dit incident, bestaan er langer twijfels rondom de bedrijfsvoering van iFinex en Bitfinex en de stabiliteit van ‘stablecoin’ Tether USDT,

Bitcoin (BTC) koers en Bitfinex/Tether fiasco

Vooralsnog heeft de markt amper gereageerd op de commotie of FUD (Fear, uncertainty & despair). Een van de weinige reacties is dat beleggers op Bitfinex $175 miljoen uit de cryptomunten bitcoin, ethereum en XRP trokken.

Zaterdagnacht is de koers door de $5.300 grens heen gegaan. Op moment van schrijven noteert BTC een prijs van $5.285 (OnchainFX) of $5.303 (Coincap.io).

Volgens Chris Burniske, partner bij durfinvesteerder Placeholder, is de impact “te verwaarlozen”. Burniske is investeert met dit boutique fonds “early stage” in onder meer: data, De-Fi (decentrale finance), cryptovaluta, governance en dApp platforms zoals ethereum.

Volgens de investeerder staat de koers van BTC (wederom) op een kruispunt. Gaat de koers de niveaus $4.200/$4.000 testen of gaat deze verder stijgen?

Cryptotwitter

Op dit moment is het nog onduidelijk welk scenario zich gaat ontvouwen. Hoe beoordelen andere analisten de koers van bitcoin? Josh Rager ziet weinig tot geen invloed vanuit de “Bitfinex situatie”. Hij spreekt zelfs van een long-positie en een stijging richting $6.000.

Ook Big Chonis ziet dat de grafiek van BTC met “higher lows” komt.

Analist Murad Mahmudov (48.000 Twittervolgers) en choef investment officer bij Adaptive Capital is vrij bullish op BTC. Hij trekt een lijn richting $6.400. Dat standpunt baseert hij onder meer op de Relative Strength Index (RSI) en koerstrends (funding en premium) bij shortbeurs BitMEX.

Ook de doorgaans solide Crypto Monk ziet dat het stof is neergedaald en dat bitcoin daarvan kan profiteren.

Toetreden eTrade en TD Ameritrade

Volgens marktvolger Alex Krüger moet de markt verder. Hij ziet het toetreden van grote Amerikaanse brokers zoals TD Ameritrade en eTrade als een sterk teken.

Altcoins

Een wisselend beeld in de top 10 met geen uitschieters naar boven of naar beneden.

Nieuwsoverzicht op Koningsdag

Bronnen: OnchainFX/ Bitfinex/ Ethereumworldnews / NewsBTC

crypto kopen 

Nieuwe Podcast aflevering: Bitcoin maximalisten aan de tokens op Ethereum, een 'nieuwe' Satsohi en meer

Meepraten over alles wat te maken heeft met bitcoin, altcoins en de markt daar omheen? Kom eens langs op FacebookTwitter of Telegram.

Don't miss out!
Aanmelden Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains

Invalid email address

Gerelateerde berichten

Bitcoin (BTC) fraude | Oplichters stelen $230.000 aan BTC | Deze 4 altcoins presteren beter dan BTC

Fomoflash

Bitcoin (BTC) op $10.065 , Ronaldo en Messi verdienen minder dan BTC miners

Robin Heester

Oplichters stelen $230.000 aan Bitcoin door zich voor te doen als helpdesk

Arnold Hubach

Wij gebruiken cookies om u een optimale gebruikers ervaring te kunnen bieden. U kunt deze cookies uitzetten via uw browser maar dit kan het functioneren van onze website negatief beïnvloeden. Accepteren Lees verder