Stablecoin Tether bouwt aandeel leningen in dekking USDT verder af

485 totale weergaven

Tether heeft donderdag zijn laatste attestrapport uitgebracht. Het blijkt in het vierde kwartaal van 2022 flinke winst te hebben gemaakt van $700 miljoen.

Reserves Tether

Naar eigen zeggen gaat deze winst de reserves is.

"De reserves van Tether blijven uiterst liquide, waarbij het grootste deel van zijn investeringen wordt aangehouden in contanten, kasequivalenten en andere kortlopende deposito's."

Tether is de uitgever van stablecoin USDT. De kwartaalcijfers zijn gewaarmerkt door accountantskantoor BDO. In het rapport is te lezen dat de activa van Tether op 31 december 2022 groter waren dan hun verplichtingen. Daarmee is de stablecoin dus volledig gedekt.

Op de laatste dag van het vorige kalenderjaar bedroegen de activa van Tether ten minste $67,04 miljard. De totale passiva bedroegen volgens de verklaring $66,08 miljard.

Daarmee is er een overreserve van ten minste $960 miljoen te vinden in de kwartaalcijfers. Het betreft daarnaast een winst van $700 miljoen. De woordvoerder van Tether vertelt dat dit eigen vermogen en extra kapitaal is.

Jaren lang zorgde Tether voor FUD in de markt omdat er twijfels waren over de dekking van de stablecoin. Dat is de laatste jaren iets afgenomen, onder andere omdat het bedrijf alle leningen uit de dekking aan het halen is.

Volgens het rapport van vandaag heeft Tether zijn secured leningen nu weer met $300 miljoen verlaagd.

Tether maakte in vierde kwartaal $700 miljoen winst

Stabiele stablecoin

Paolo Ardoino, CTO van Tether, zei in de verklaring dat het bedrijf "opnieuw bewijst stabiel te zijn" in het moeilijke jaar 2022.

"We waren niet alleen in staat om soepel meer dan $21 miljard dollar aan aflossingen te verwerken tijdens de chaotische gebeurtenissen van het jaar, maar Tether heeft aan de andere kant meer dan $10 miljard aan USDT uitgegeven. Dit is een indicatie van aanhoudende organische groei en acceptatie van Tether,"

Momenteel zijn er iets meer dan 68 miljard USDT-tokens uitgegeven op allerlei blockchains.

Tether maakte in vierde kwartaal $700 miljoen winst

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
stablecoinstether