'Meer handel in Tether dan in bitcoin'

'Meer handel in Tether dan in bitcoin'

On-chaindata helpen om flink uit te zoomen en proberen lange termijn koerstrends te vangen. Het is ook geen exacte wetenschap, maar wel meer ontdaan van de dagelijkse hectiek op de markt. Wat zien de analisten aan on-chainsignalen?

1. Bitcoin: +40% in januari 2023

Bitcoin heeft de maand januari afgesloten op $23.127, terwijl de openingskoers van dit jaar ~$16.500 was. De Nederlandse PlanB plot de maandelijkse sluiting op zijn stock-to-flowmodel. De marktprijs zit nog onder de trend van het originele STF-model uit 2019.

2. Meer Tether

Het aanbod van de Tether (USDT) stablecoin blijft toenemen middenin de minirally van bitcoin. Meer droog kruit langs de zijlijn, zo merken de onderzoekers van bitcoinbedrijf NYDIG op. Deze stablecoin blijft de grootste voor de cryptohandel met een transactievolume van $984 miljard in de afgelopen 30 dagen.

Een stuk groter vergeleken met Binance USD (BUSD) en USD Coin (USDC) die respectievelijk goed zijn voor 323 miljard dollar en 135 miljard dollar, gebaseerd ,CoinMarketCap data. De Tether-handel overtrof zelfs bitcoin, die de afgelopen 30 dagen $958 miljard verhandelde.

bron: NYDIG
bron: NYDIG

Volgens NYDIG is een toenemend Tether-aanbod een positieve indicator voor een mogelijke aanhoudende prijsrally van bitcoin. Ze blikken terug op het herstel vanaf medio 2019 na de bearmarkt van 2018 die eind 2018 zijn bodem vond met een prijs $3.200, een dergelijk laag niveau is alleen nog bij de plotse covidwick van maart 2020 behaald.

Tijdens de rally van 2019 ging de prijs van ~$3.200 naar uiteindelijk $13.000, voordat de koers weer daalde door onder meer het Plus Token schandaal uit China. Volgens NYDIG is het in de gaten houden van de USDT-supply een belangrijke marktindicator.

bron: NYDIG
bron: NYDIG

3. HODL Waves

De HODL Waves metric classificeert elk beetje bitcoin (UTXO) naar leeftijd. Elke golf (kleur) staat voor een cluster van beetjes bitcoin van een bepaalde leeftijd. Analist Charles Edwards concludeert dat de hardcore langetermijnhouders (degenen die hun bitcoin 5 jaar of langer aanhouden), deze ook blijven aanhouden. Of deze groep aan fors aan het accumuleren, is niet zeker.

Want het is realistisch te veronderstellen dat deze adressen ouder zijn geworden en dus in een volgende golf worden geclassificeerd (gematuriseerd). Iets wat zijn collega-analist Joe Burnett terecht opmerkt.

Lees meer over:
Bitcoin update on-chain

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan