Ruim $20 miljard aan stablecoin Tether (USDT) op Bitcoin markt

De totale omvang van de stablecoin Tether (USDT) is momenteel groter dan $20 miljard. Het is verreweg de grootste fiat-cryptocurrency van de markt en belangrijk voor Bitcoin.

De stablecoin maakte alleen in dit kalenderjaar al een gigantische groei door van bijna $15 miljard. Maar let op: bij Tether zit de marktkapitalisatie iets anders bij elkaar dan bij andere cryptovaluta.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Stablecoin Tether (USDT)

De marktkapitalisatie van Bitcoin staat gelijk aan het aantal bitcoin dat in omloop is gebracht, namelijk 18,57 miljoen, vermenigvuldigd met de prijs van $19.170. Op deze manier komt de totale market cap neer op $350 miljard.

Bij Tether ligt dit iets anders. De waarde van één USDT is gedekt door één Amerikaanse dollar op een bankrekening. Daardoor is de prijs afgelezen in dollars nagenoeg stabiel, in tegenstelling tot de prijs van bitcoin.

Daarentegen kan het bedrijf Tether het aanbod van de stablecoin oprekken. Door nieuwe tokens uit te geven, groeit de omvang aan nieuwe munten en groeit dus ook de mark kapitalisatie.

Hierdoor is deze stablecoin een trusted dienst. Hoewel de betalingen via verschillende blockchains kunnen worden gedaan, is de uitgifte van nieuwe USDT-coins wel centraal geregeld.

Ruim $20 miljard aan stablecoin Tether (USDT) op Bitcoin markt

Uitgegeven voorraad

De waarde van Tether bereikte vandaag de $20 miljard. Het betekent dus dat Tether in totaal $20 miljard tokens op verschillende blockchains heeft uitgegeven, die (als het goed is) allemaal zijn gedekt door Amerikaanse dollars.

Deze tokens zijn uitgegeven op onder meer Ethereum, Tron en EOS. Vorige week hintte Paolo Ardoino dat een stablecoin bovenop het Lightning Netwerk door middel van RGB heel dichtbij is. Daarmee kun je tokens uitgeven bovenop Bitcoin, zonder andere blockchains nodig te hebben.

Gebruik van Tether

Tether is een manier om te hedgen, je kunt gemakkelijk even naar ‘de dollar’ terug wanneer je posities op de markt onhoudbaar worden.

Ook is bekend dat Aziatische beleggers de stablecoin gebruiken als manier om kapitaalcontroles te ontvluchten. In China is de Bitcoin handel verboden, maar inwoners uit China mogen wel Bitcoin kopen via offshore-beurzen. Dan is een stablecoin een geschikte route om hun renminbi via USDT om te zetten in Bitcoin.

De populariteit van Tether is vergeleken met andere stablecoins immens. Waar Tether dus de $20 miljard bereikte, is de runner-up de USD Coin met een omvang van $3,7 miljard. De nummer drie op de lijst is de Dai met een marktkapitalisatie van net iets meer dan $1 miljard.

In oktober werd in een onderzoek duidelijk dat de stablecoin in totaal een waarde van $600 miljard verstuurde. Tether is van enorm belang in de industrie. Dit is ook de reden dat de G7 oproept tot strenge regulering van deze industrie.

Wil je meepraten over het nieuws? Kom dan eens langs in onze Telegram chat!

De prijs in euro:

Lees meer over:
stablecointetherusdt