Stablecoin USDC 15% populairder, terwijl concurrent USDT juist 9% inlevert

De markt van stablecoins is opgeschud. Na de ineenstorting van TerraUSD (UST) lijken de dynamieken te veranderen. De dollartoken van het Amerikaanse Circle maakt steeds meer terreinwinst, helemaal vergeleken met concurrent USDT Tether (USDT).

Concurrentie op de stablecoinmarkt

Twee maanden geleden was de marktwaarde van Tether nog meer dan $82 miljard. Sindsdien zijn meer dan 12 miljard Tethers uit de omloop gehaald (en ingeruild voor echte dollars). Momenteel zijn er nog $70 miljard USDT-tokens in omloop op de verschillende blockchains.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Daarentegen is de marktkapitalisatie van USDC de afgelopen maanden gegroeid. Twee maanden geleden was dit nog $50 miljard, en momenteel is dit iets meer dan $54 miljard. Dat is een toename van 9%, terwijl Tether dus 15% moest inleveren.

Circle, het bedrijf achter de USD Coin, maakte overigens eerder deze week bekend dat ze een euro-variant in de markt gaan zeten. Dit krijgt de ticker EUROC en heet de Euro Coin.

Ondanks dat de waarde van alle Tethers iets daalt, is deze stablecoin nog wel goed voor het leeuwendeel van het volume op de algehele cryptomarkt. Qua dagvolume zijn ze goed voor $51,41 miljard van de $96,31 miljard. Dat betekent dat ruim 50% van alle crypto-transacties zijn gedaan in een handelspaar met USDT.

USDC daarentegen was slechts goed voor 6% van het handelsvolume. BUSD, de stabecoin van cryptobeurs Binance en een direct dollarpaar zijn populairder.

Stablecoin USDC 15% populairder, terwijl concurrent USDT juist 9% inlevert

Dollarwhales

Opmerkelijk is wel dat het aantal whales met meer dan $1 miljard USDC of USDT vanaf begin januari ongeveer even hard groeide.

Sinds begin is er een plateau ontstaan, terwijl tijdens de TerraUSD-implosie er plotseling een wisseling van de wacht is gekomen. Er zijn nu meer USDC-whales dan USDT-whales. Voor wat dat waard is.

Stablecoin USDC 15% populairder, terwijl concurrent USDT juist 9% inlevert

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Circlestablecointether