Circle brengt digitale euro op de markt

895 totale weergaven

Circle Internet Financial komt met een stablecoin voor de euro.

Digitale blockchain-euro

Het Amerikaanse bedrijf maakt bekend dat ze een full-reserve euro-stablecoin gaan uitgeven. Het krijgt de naam Euro Coin (EUROC) en zal op 30 juni gelanceerd worden.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Net als USDC is ook deze digitale euro volledig gereguleerd. Het heeft veel parallellen met de USD Coin. Volgens het persbericht is de EUROC op dezelfde pijlers gebouwd van “vertrouwen, transparantie en veiligheid”.

CEO Jemery Allaire vertelt:

“Circle heeft toonaangevende normen vastgesteld om financiële waarde via het internet met USDC te verplaatsen. Er is een duidelijke marktvraag naar een digitale euro. Het is de tweede meest verhandelde valuta na de Amerikaanse dollar.”

EUROC wordt als ERC-20 token uitgegeven op Ethereum. Later dit jaar zullen ze ook aan andere blockchains denken. Wie weet komt er ooit nog een RGB-versie van de token, of een spacechain.

De Tether-stablecoin is bijvoorbeeld al uitgegeven in een lightning-betaalkanaal. Ook wordt hard gewerkt aan Taro, een andere oplossing voor tokens op lightning.

Circle heeft al geregeld dat een aantal grote namen de EUROC direct bij de lancering zullen ondersteunen. Onder andere Anchorage Digital, Binance.US, Bitstamp, Compound, Curve, CYBAVO, DFX, Fireblocks, FTX, Huobi Global, Ledger, MetaMask Institutional en Uniswap Protocol.

Opmars Circle

USDC begint steeds meer een echte uitdager te worden van de grootste stablecoin USD Tether. Momenteel is er iets minder dan $70 miljard USDT op de markt. USDC zit hen met $54 miljard op de hielen.

Sinds het debacle met de algoritmische stablecoin TerraUSD lijkt de stablecoin van Circle terrein te winnen. USDT verloor licht haar peg met de dollar, terwijl USDC populairder werd (en tijdelijk meer waard was dan $1,00).

Onderstaande grafiek laat duidelijk zien hoe de marktkapitalisatie van USD Coin steeds dichter bij Tether in de buurt komt.

Circle brengt digitale euro op de markt

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsCircleeuro