Stablecoin USDC nu volledig gedekt met cash en staatsobligaties

De reserves van de stablecoin USDC zijn teruggedraaid naar cash en staatsobligaties. Dit nadat kort geleden het bedrijf achter de munt zijn investeringsportefeuille had uitgebreid.

Dit laat Centre, de organisatie die de $28 miljard aan USDC munten beheert, weten via een blogpost. De stablecoin wordt ondersteund door de exchanges Coinbase en Circle.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

‘De reserves van de USDC munt bestaan vanaf nu volledig uit cash en kortlopende staatsobligaties’, zo laat het bedrijf weten.

Opvallende beslissing

Opvallend is dat het bedrijf laatst nog een verslag naar buiten heeft gebracht over de uitbreiding van de investeringsportfolio.

Naast cash en staat certificaten diversifieerde ze in depositocertificaten, handelspapieren en bedrijfsobligaties.

Hoe de 22 miljard dollar toendertijd precies is belegd en bewaard, is opgenomen in de mei rapportage. Deze is opgesteld door accountantsbedrijf Grant Thornton.

In juli veranderde Coinbase stilletjes op de website de omschrijving voor de stablecoin. Men verwijderde de zin dat elke USDC is ondersteund door een echte dollar op een bankrekening.

Emily Choi, de chief operating officer van Coinbase laat in een serie tweets weten dat de veranderingen van de portefeuille pas ingaan vanaf augustus.

In de maanden juni en juli liet USDC dus wel nog een gediversifieerd portfolio zien. Vanaf heden is dit dus anders en bestaan de reserves uit cash en staatsobligaties.

Kijken we naar de hoeveelheid stablecoins in de markt, dan is deze nog steeds stijgende, zo blijkt uit cijfers van The Block.

Dat zijn deels ook stablecoins die zijn opgeslagen als onderpand voor een derivatenpositie.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!