Tether lanceert USDT stablecoin op Aptos voor ultralage transactiekosten

900 totale weergaven

Tether heeft zijn USDT stablecoin gelanceerd op de Aptos blockchain, met als doel de transactiekosten te verlagen en de wereldwijde toegankelijkheid voor digitale valuta te verbeteren.

USDT op Aptos blockchain

Tether heeft zijn USDT stablecoin officieel gelanceerd op de Aptos blockchain, een zet die bedoeld is om te profiteren van de hoge schaalbaarheid en minimale transactiekosten van Aptos. Deze uitbreiding sluit aan bij de voortdurende inspanningen van Tether om digitale valuta wereldwijd toegankelijker en functioneler te maken.

Ultralage transactiekosten en verbeterde toegankelijkheid

Volgens een persbericht wil Tether de geavanceerde blockchaintechnologie van Aptos gebruiken om gebruikers aanzienlijk lagere transactiekosten te bieden.

De schaalbaarheid en snelheid van de blockchain zullen naar verwachting microtransacties en grootschalige bedrijfsoperaties economisch haalbaar maken, dankzij gaskosten die slechts een fractie van een cent bedragen.

Paolo Ardoino, CEO van Tether, toonde zich enthousiast over de samenwerking en zei: “Het team van Tether is verheugd om te integreren en samen te werken met het Aptos ecosysteem, wat ons streven om digitale valuta toegankelijker en functioneler te maken versterkt.”

Snelle groei van Aptos Blockchain

De Aptos blockchain heeft in 2024 een aanzienlijke groei doorgemaakt, waarbij het aantal dagelijks actieve gebruikers is gestegen van 96.000 in januari naar 170.000 in juli. Het platform vestigde een record in mei 2024 door 157 miljoen transacties op één dag te verwerken.

Deze groei benadrukt het potentieel van het Aptos netwerk om Tether’s USDT te ondersteunen en de verdere adoptie van de stablecoin te stimuleren.

Nederlandse exchange met web3 wallet

OKX - trade meer dan 150 crypto’s

  • Nieuwe app in Nederland
  • Handel met andere traders
  • Verdien rente met crypto leningen
Let op: cryptocurrency is een zeer volatiele en ongereguleerde investering. Doe je eigen onderzoek.

 

Toekomstperspectieven

De integratie van USDT in de Aptos blockchain zal naar verwachting de positie van het platform in de Decentralized Finance (DeFi) ruimte verder verstevigen. Aangezien Tether zijn bereik blijft uitbreiden, zou de samenwerking met Aptos als model kunnen dienen voor soortgelijke partnerschappen die gericht zijn op het verlagen van transactiekosten en het verbeteren van het nut van digitale valuta in verschillende toepassingen.

    Door: Raul Gavira

    Ik ben Raul Gavira, een schrijver en redacteur met meer dan 5 jaar ervaring in de crypto-industrie. Als liefhebber van blockchain vind ik het leuk om verschillende onderwerpen te behandelen, waaronder dApps, airdrops, altcoins, nieuwe projecten, trends en nieuws....