Het totale aantal stablecoins steeg met 94% sinds begin februari

Het totale aantal stablecoins in omloop is sinds februari met 94% gestegen. Het aantal steeg van $5,68 miljard naar $11 miljard. Dat meldt The Block.

Liquiditeit

Stablecoins zorgen in de huidige bitcoin markt voor liquiditeit. De populairste en grootste stablecoin, Tether (USDT), heeft veruit het grootste gedeelte van deze markt in handen en is ook steevast de munt met het meeste volume op de beurzen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De vraag naar stablecoins is mede geboren uit noodzaak: het was moeilijk of niet mogelijk voor bitcoin beurzen om ruilparen met de ‘echte’ dollar aan te bieden.

Ook de huidige situatie in de wereld vraagt om meer liquiditeit. Er is onzekerheid in de wereld en de markten en dat betekent dat je snel wil kunnen handelen.

Stijging

In mei steeg het aantal van $9,6 miljard naar de $11 miljard die nu beschikbaar zijn. In onderstaande grafiek is de groei duidelijk te zien.

Larry Cermak van The Block: ”Het is niet precies duidelijk waar de nieuwe voorraad komt uit meer vraag of dat bestaand geld dat al op beurzen stond nu omgezet wordt in stablecoins.”

Tether (USDT) verwerkte $212 miljard aan waarde in 2019. Vorig jaar was er nog veel minder USDT in omloop dan nu, maar de munt verwerkte toch al een duizelingwekkend bedrag van honderden miljarden.

Het totale aantal stablecoins steeg met 94% sinds begin februari

G20

Dat miljarden volume is allemaal dollarverkeer dat niet door een traditionele bank wordt verwerkt. De Financial Stability Board (FSB), een waakhond van de G20-landen, heeft een advies gepubliceerd hoe stablecoins zijn te reguleren.

De FSB adviseert landen om met duidelijke regels te komen en strenger op te treden tegen partijen die zich niet aan de (internationale) regels houden.

Lees meer over:
datastablecoin

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)